ponedeljak , 4 decembra 2023
Početna / Vijesti / Kultura / Pljevljacima četiri nagrade na međunarodnim takmičenjima za muzičke škole

Pljevljacima četiri nagrade na međunarodnim takmičenjima za muzičke škole

U razmaku od deset dana četvoro učenika za Osnovno muzičko obrazovanje Pljevlja, na dva međunarodna takmičenja, osvojilo je nagrade, što je potvrda uspješog rada krunisanog nagradama.

Na 9. Akordeon festu u Knjaževcu, održanom od 3 – 5. aprila 2019. godine, učenik 6. razreda Maid Bojadžić,  III kategorija SOLO HARMONIKA, u klasi profesora Potparić Nemanje  dobitnik je 1.  nagrede. Ovaj festival je okupio učesnike iz raznih zemalja, a žiri su činili članovi iz Kine, Rusije, Srbije i Crne Gore.

Na 4. Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“, održanom u Bijeljini od 21- 24. marta 2019. Godine, učenice 5. Razreda Muzičke škole, u I kategoriji SOLO KLAVIR,  Sokić Ana i Dragašević Asja, u  klasi profesorice Popović  Danke, osvojile su treće mjesto a Leovac Jana, učenica 4. razreda u klasi nastavnika Terzić Gavra, osvojila je 2. mjesto.

-Na ovom takmičenju je bilo prijavljeno 416 takmičara iz BiH i regiona, a vrednovao ih je internacionalni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika. Takođe, treba napomenuti da je ove godine naša škola bila jedini predstavnik iz Crne Gore, s tim su ove nagrade još značajnije. Učenici nastavljaju sa prirpemama za naredna takmičenja. Čestitam učenicima i profesorima škole na ostvarenim rezultatima, rekla je direktorica Muzičke škole Danka Popović.

Danka Popović, Asja Dragaš i Anja SokićAnja i AsjaJana LeovacMaid Bojadžić i Nemanja Potpara

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

U SSŠ ODRŽANO POETSKO-PROZNO VEČE NAGRAĐENIH ĐAKA

STVARALAŠTVO UČENIKA U NJEGOŠEVU ČAST Poetsko-prozno veče učenika Srednje stručne škole Pljevlja, u organizaciji profesorice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.