sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevljak Igor Milanović ulovio potočnu pastrmku od 94 cm

Pljevljak Igor Milanović ulovio potočnu pastrmku od 94 cm

U ovo vrijeme sveopšte izolacije – prijetnje od koronavirusa i gotovo identičnih infomacija iz cijelog svijeta dodir prirode i fotografije njenih darova izgledaju još ljepše i čudesnije. Obale smaragdno zelene Ćehotine od 10. aprila ove godine ugošćavaju članove SRK “Lipljen” jer je sportsko rekreativni ribolov  izuzet iz mjera zabrane sportsko-rekreativnih aktivnosti a Borovičko jezero je danas dokazalo kakvo blago gaji u svojim vodama.

Srednjoškolac, ribolovac Igor Milanović danas je na Borvičkom jezeru imao dobar ulov- potočnu pastrmku dugu 94 cm i tešku 7 kg.

-. Ribolovac je bio Igor Milanović, sin poznatog pljevaljskog ribolovca Deja Milanovića. Nesvakidašnji ulov potočne pastrmke na Borovičkom jezeru, duga 94 cm (7 kg),  ulovljena je na leptir br. 3, najlon 0,30 mm. Zanimljivost je da je njegov otac Dejo, na Borovičkom jezeru 2007. godine, ulovio isto kapitalni primjerak potočne pastrmke (92 cm, 9,5 kg). Ova dva kapitalna primjerka potočne pastrmke su ujedno i najveće ulovljene potočare u ovom jezeru, rekao je Vaso Knežević, predsjednik SRK “Lipljen”.

Igor Milanović i ulovpotočna pastrmkaDejan Milanović iz 2007.

Na slikama je današnji Igorov ulov i ulov Deja Milanovića iz 2007.g.

Zahvaljujemo Vasu na divnim fotografijama meandera Ćehotine koji svojom jedinstvenom ljepotom podsjećaju na prekrasnu prirodu i bogatstvo naše opštine.

Vidikovac iznad Ćehotine VKMeanderi Cehotine Vaso KĆehotina VK

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.