nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Pljevljsko Interno odjeljenje ostalo bez ljekara?!

Pljevljsko Interno odjeljenje ostalo bez ljekara?!

Redakciji Pljevaljskih novina obratilo se više sugrađana zabrinutih za zdravlje svojih srodnika koji se nalaze na liječenju pljevaljskog Internog odjeljenja na kome jutros radi samo jedan  specijalizant jer se ostali nalaze na liječenju ili u izolaciji zbog infekcije korona virusom. Višedecenijski problem odliva i neodstatka ljekara u Pljevljima zahtjeva hitnu reakciju Ministarstva zdravlja jer gotovo četiri dana na Internom odjeljenju stanje je alarmantno, pacijenti ostaju samo sa medicinskim sestrama, nema ni dežurnih ljekara. Trenutno se na liječenju na Internom nalazi oko 30 pacijenata. Kako smo nezvanično saznali upućena je inicijativa direktoru Bolnice da se Interno odjeljenje zatvori jer je potrebno minimum pet ljekara da bi se organizovao normalan rad.

Pacijenti koje upućuju na Interno izabrani ljekari ili sa Hitne pomoći prinuđeni su da se vrate svojim kućama.

Juče smo poslali pitanja menadžmentu Opšte bolnice ali odgovora još uvijek nema. Na Internom je zaposleno devet ljekara, od čega je pet internista. Situacija je složena u i Kovid ambulanti gdje sada radi samo jedan ljekar. Pitanje je do kada će fizički i psihički izdržati takvu presiju. Specijalističke ambulante ne rade, niti se mogu dobiti bilo kakve potvrde potrebne za medicinske komisije za bolovanja ili njegu i pomoć.

Crna Gora je nakon nekoliko sedmica ponovo prva u regionu po broju oboljelih od Kovid-19 u odnosu na broj stanovnika. O mogućem kolapsu crnogorskog zdravstvenog sistema u medijima je govorio direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić ističući da “smo odavno premašili indikatore katastrofalnih projekcija” I tražio je martovski scenario, odnosno potpuno zatvranje CG kako bi se situaciija smirila.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.