nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / PO NAREDBI INSPEKCIJE MILAN LEKIĆ JEDNOGLASNO RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI

PO NAREDBI INSPEKCIJE MILAN LEKIĆ JEDNOGLASNO RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja povodom aktuelnih događaja nastalih u vezi sa rješenjem inspekcije rada o nezakonitosti izbora izvršnog direktora te naredbe za otklanjanje nepravilnosti, nalazi za shodno da se ovim putem oglasi uvažavajući potrebu zaposlenih i građana da budu objektivno informisani.

Na samom početku ističemo da je Odbor direktora postupio isključivo po zakonu i prethodne peticije, molbe, pritisci i zloupotrebe institucija nisu mogle imati apsolutno nikakvu ulogu u donošenju odluke niti su bilo koji pojedinac, grupa ili institucija mogl uticati na zakonitost rada ovog organa.

Nakon što je inspekcija rada utvrdila da je Milan Lekić nezakonito imenovan na funkciju Izvršnog direktora Rudnika uglja i naredila Odboru direktora da otkloni nepravilnosti i nezakonitosti, na ovom organu je isključivi posao postupanja po zakonu. U suprotnom, Odbor bi ušao u zonu krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja i doveo u pitanje funkcionisanje kompanije, oglušujući se o naredbu nadležnog organa i održavajući u pravnom sistemu nezakonitu odluku i nezakoniti ugovor, a shodno tome i nezakonitog zastupnika kompanije. Imajući u vidu navedeno, Odbor direktora je jednoglasno donio odluku o razriješenju Milana Lekića sa funkcije izvršnog direktora Rudnika. Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Javnosti radi ističemo da se Izvršni direktor Rudnika uglja ne može birati peticijama, skupovima, pritiscima, molbama, obredima, već isključivo u skladu sa zakonima države Crne Gore.

Za vršioca dužnosti do izbora izvršnog direktora a najduže 60 dana imenovan je Alen Petra Štulić dipl.ing.rudarstva, zaposlen u ovoj kompeniji. Odbor direktora će u zakonskom roku pokrenuti postupak javnog konkursa za izbor izvršnog direktora kompanije. Na javnom konkursu moćiće da se prijavi svaki građanin koji ispunjava uslove da bude izvršni direktor pune četiri (4) godine, na koji period se bira u skladu za Zakonom o privrednim društvima.

Poštovane kolege rudari,

vaš Odbor direktora vam ovim putem dobronamjerno savjetuje da uprkos pokušajima stvaranja tenzija u cilju  očuvanja pojedinca suprotno zakonima ove države, radite svoj posao savjesno i predano u interesu kompanije i da nikako ne posežete za bilo kakvim zabranjenim djelovanjima čime bi izložili sebe radno-pravnoj ili drugoj sankciji, niti da radno vrijeme koristite za političko djelovanje u interesu pojedinaca.

Vaše preosveštenstvo, uvaženi Vladiko Mileševske eparhije gospodine Atanasije,

beskrajno cijenimo vjerske organizacije i vjerske velikodostojnike, a to smo pokazali nesebičnom podrškom u ktitorskim poduhvatima na teritoriji Eparhije. Odbor direktora Rudnika odobrio je svojim odlukama više od 150 000 eura za prethodne tri godine, a tako će biti i ubuduće. Cijenimo i uvažavamo vašu zabrinutost kao duhovnog pastira pravoslavnog naroda u Pljevljima, ali smo Vas dužni obavijestiti da ovaj organ postupa isključivo po zakonu i da ne smijemo na bilo koji način ugroziti funkcionisanje najznačajnije Crnogorske kompanije, bilo kojim nezakonitim postupanjem. Znamo, Vaše Preosveštenstvo, da ni Vi, kao ni sveštenstvo i monaštvo ne bi željeli da bilo koji vjernik postupa suprotno zakonima i da čini krivična djela. Vjerujemo da su za Vas svi vjernici jednaki, bez obzira na političku i drugu pripadnost, pa shodno tim postulatima i zakonima države u kojoj radimo tako i postupamo i tako ćemo i postupati. Ni naša, ni bilo čija funkcija nije vječna. Mi smo prolazni, ali smo dužni da dok smo angažovani radimo zakonito, predano i savjesno.

Poštovani građani Pljevalja,

od funkcija je mnogo važnije očuvanje Rudnika uglja, razvoja kompanije kao stuba energetskog sistema države i budite sigurni da će Odbor direktora koji upravlja kompanijom donijeti najbolje odluke u intersu države Crne Gore, Pljevalja, energetskog sistema i Rudnika uglja.

U toj namjeri vas srdačno pozdravljamo rudarskim pozdravom SREĆNO.

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.