nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Pobjedničko slavlje DPS i “slatke muke” oko čelnog čovjeka opštine

Pobjedničko slavlje DPS i “slatke muke” oko čelnog čovjeka opštine

Na danas održanim lokalnim izborima u Pljevljima, prema preliminarnim izvorima CEMI-ja, DPS u koaliciji sa SD i BS, na osnovu 90 odsto obrađenih biračkih mjesta dobio je 52,9 odsto glasova, Demokrate 20,1, koalicija NSD-SNP-PzP 13,4, Za Spas Pljevalja 11,1, a lista Pljevlja svima 1,9 odsto. Prema izvorima CEMI-ja DPS i koalicioni partneri imaće 19 odbornika, Demokrate CG 7, DF i SNP 5, Koalicija za spas Pljevalja 4 dok SDP nema odbornika

DPS objavio pobjedu, počelo slavlje samo se  vaga da li će imati 19 ili 20 mandata, rekao je Ilija Ašanin, kordinator DPS-a za Pljevlja, za TV Vijesti.

-Očekivali smo ovaj rezultat, ubjedljivije pobjedili nego prošli put. Na osnovu 85 odsto izbrojanih glaova imamo 20 mandata. To je potvrda da sve što je rađeno u proteklom periodu ispoštovano od građana, rekao je Asašnin za TV Vijesti, dodajući da je Koalicija za dobro Pljevalja prava i pravi izbor, te da je bilo incidenata kojima se pokušalo da se ospore izborni rezultati.

Vlade Milinković, predsjednik DPS, odgovarajući na pitanje novinara Vijesti ko će biti predsjednik opštine Pljevlja rekao da će partijski organi odrediti ko će sjesti na fotelju predsjednika opštine, te da maju mnogo kvalitetnih kadrova, no da su to “za nas u DPS slatke muke”. Ko bude na čelu biće posvećen ispunjenu izbornog programa i očekivanjima građana Pljevalja, rekao je Milinković poručujući da će ponuditi svim političkim subjektima saradnju.

Mirko Đačić, predsjednik opštine, rekao je da je raspoložen da da doprinos razvoju Pljevalja ali da ne može da da odgovor ko će biti predsjenik opštine jer “imamo najmoćniju partijsku infrastrukturu i ne mogu da odgovorim”.

-Pozdravljam sve Pljevljake koji su izašli na izbore. Ovako ubjedljiva pobjeda u Pljevljima nas obavezuje i izaziva još veću odgovornost da pristupimo realizaciji naših izbornih programa i to je velika obaveza za nas prije svega, rekao je Đačić za TV Vijesti.

Poštovani čitaoci izvinjavamo se zbog tehničkih problema jer, usled velikog broja vaših posjeta, naš server nije u funkciji. Zato ovaj tekst objavljujemo samo na našoj facebook stranici.

U deset crnogorskih opština i gradskoj opštini Golubovci održami su izbori. Biračko pravo na lokalnim izborima u Crnoj Gori imalo je 306.722 građana. Birališta su otvorena u sedam sati a glasalo se do 20 časova.

izvor CEMI

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.