sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Počasni konzul RF u Crnoj Gori Boro Đukić: Po povratku u Crnu Goru organizovaću pokret Savez pravoslavnog naroda

Počasni konzul RF u Crnoj Gori Boro Đukić: Po povratku u Crnu Goru organizovaću pokret Savez pravoslavnog naroda

Počasni konzul Ruske Federacije u Crnoj Gori, Boro Đukić, u izjavi za portal IN4S najavio je formiranje pokreta Savez pravoslavnog naroda Crne Gore

Đukić kaže da je na ovo primoran jer u Crnoj Gori je došlo do stanja improvizacije institucija, a narod to nije zaslužio. On najavljuje da će sa svojom braćom i sestrama molitveno i politički nastupiti na izborima.

 Značke IPA se koriste za hajku na mene i moju ličnost

Đukić objašnjava da je član ruske i crnogorske IPA od 2016. godine. On je, navodi, povezao te dvije organizacije, gospodina Sardaka sa strane RF i gospodina Dragovića sa crnogorske strane.

„Oni su mi tim putem uručili počasne značke svojih organizacija i rusku značku koju sam objavio na svom FB profilu imam i danas. Crnogorska mi je oduzeta 2018. godine kada se desila safera „Skripalj“ u Londonu. Tada mi je i zaustavljen status počasnog konzula“, navodi Đukić.

On kaže da mu patentno pismo od strane ruskog Ministarstva inostranih poslova nije oduzeto jer je obavljao svoju dužnost u duhu diplomatske prakse.

Boro Đukić

Pojašnjavajući medijski pominjanih 100 značaka, Đukić navodi:

„To je bilo 100 probnih značaka koje je uradila jedna renomirana firma iz Srbije, jer su kvalitetnije i jeftinije nego što bi se radile u Rusiji. Na molbu gospođe Lene sam organizovao da autobusom stignu do mene u Podgoricu, međutim, šofer mi je rekao da je bila pojačana kontrola i da su značke uzete.“

Đukić smatra da je ovo hajka na njega i njegovu ličnost.

Tražiće zaštitu MIP-a RF

„Moraću da zatražim zaštitu kada se vratim u Moskvu, jer sam još uvijek na Kamčatki, i da pođem na konsultacije u ruski MIP. Jer sam ja još uvijek počasni konzul RF u Crnoj Gori“, kazao je Đukić.

Boro Đukić je nakon završetka vojnog roka 1989. godine upisao studije ekonomije na moskovskoj akademiji „Plehanov“. Posle završenih studija radio je kao predstavnik jedne austrijske kompanije prvo u Moskvi, potom u Alma Ati. Postidplomske upisao je 1999. godine na Diplomatskoj akademiji pri Ministarstvu inostranih poslova u Moskvi. Okončao ih je odbranom doktorske disertacije 2002. godine, na Katedri za međunarodnu ekonomiju, čiji je rektor bio i Jevgenij Primakov.

 

izvor. in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.