nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Počeli radovi na pješačkoj stazi iza Doma kulture

Počeli radovi na pješačkoj stazi iza Doma kulture

Lokalno građevinsko preduzeće „Ving“ sklopilo je ugovor u oktobru prošle godine sa opštinom Pljevlja oko poslova na tri lokacije u užoj gradskoj sredini. Radilo se o poslovima oko Akademskog centra, parka ispod pošte i pješačke staze iza Doma kulture.

Posle završenih radova u parku ispod pošte na postavljanju behaton pločica trenutno se radi na radovima pored Doma kulture. Konačno su riješeni imovinsko pravni odnosi koji su omogućili početak realizacije poslova na prolazu iza zgrade Doma kulture, koji će pješacima omogućiti lakše kretanje između dvije paralelne ulice u užem gradskom jezgru.Trenutno se vrši tamponiranje podloge i postavljanje ivičnjaka posle čega će početi ugradnja behaton pločica.

Ugovorena cijena sa pdv-om je iznosila 52.633,79 eura. Na prilazu Akademskom centru urađena je staza od behaton ploča i pristupna staza. Ostalo je da se izvedu asfalterski radovi.

 Zahvaljujući povećanju tenderske cijene od 20% za poslove iz prošle godine omogućiće izvođaču radova da posluju sa pozitivnom nulom.Preduzeće Ving ove godine nije sa opštinom Pljevlja sklapalo nove ugovore, zbog nestabilnih cijena na tržištu građevinskog materijala. Smatraju da je problem u Zakonu o javnim nabavkama koga treba mjenjati, jer najmanja ponuđena cijena koju prihvati opština obično stvori mnoge probleme, posebno kad je u pitanju kvalitet izvedenih radova. Zbog toga što su zakoni takvi kakvi jesu u problemu je i opština kao investitor kao i izvođači radova. Nažalost zbog toga ovogodišnja građevinska sezona biće veoma loša, kad je u pitanju realizacija poslova koje je zacrtala opština kroz Kapitalni dio budzeta za 2022. godinu.

Izvor: pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

EURIBOR na najvišem nivou od 2011.

CBCG ranije obavezala komercijalne banke da do kraja septembra izrade programe zaštite klijenata. Vrijednost EURIBOR-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.