četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Pod znakom pitanja bebzjednost u zgradi DPO

Pod znakom pitanja bebzjednost u zgradi DPO

Pljevaljska zgrada DPO ( društveno političkih organizacija) u centru grada u pažnji je javnosti od 22.maja ove godine kada je u požaru izgoreo treći sprat koji je koristila RTPV. Iznenađujuće je da je izostala pažnja državnih i opštinskih organa za stanje pljevaljskog arhivskog odsjeka Arhiva Crne Gore. Za četiri mjeseca prostorije arhiva, na prvom spratu, pretrpjele su tri poplave. Prva poplava posledica je gašenja požara. Drugu je prouzrokovala kiša koja je neprekidno padala 15 dana na zgradu bez krova. Treća je posledica hladne probe radijatora koju je radilo „Grijanje“, 3.oktobra.

Posledice poplave mogu se vidjeti na fasadi zgrade DTO na kojoj se nastavlja postavljanje tremo fasade. U toku je sanacije zgrade urađen je novi krov, stolarija na 3. spratu.

Problem bezbjednosti i uslovnosti prostorija u zgradi je pod znakom pitanja. Zidovi su puni vlage a ploče od karatavana natopljene su vodom. Interesantno je da zgrada sa tri sprata u centru grada posjeduje samo četiri mokra čvora, u podrumu objekta. Zgrada DPO izgrađena je 1960. godine radnim akcijama i dobrovoljnim prilozima i pripadala je SSRN-u. Poplava DTO južna stranaDTO poplava i fasadapožar u tvArhiv uništene prostorije

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *