utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Podnio sam ostavku zbog nespojivosti funkcija

Podnio sam ostavku zbog nespojivosti funkcija

Član Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja (RUP) Bojan Krvavac podnio je ostavku na tu funkciju zbog sukoba interesa imajući u vidu, kako je kazao za Portal RTCG, da obavlja menadžersku poziciju pomoćnika izvršnog direktora, koja je nespojiva sa članstvom u Odboru direktora Rudnika uglja Pljevlja.

Na konsitututivnoj sjednici danas je izabrana Stanojka Kljajević za predsjednicu Odbora direktora, ali zbog ostavke Krvavca, vlasnik RUP-a -Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) mora ponovo izabrati Odbor direktora.

„Ostavku sam podnio zbog sukoba interesa, imajući u vidu da obavljam menadžersku poziciju pomoćnika izvršnog direktora, koja je nespojiva sa članstvom u Odboru direktora. Imajući to u vidu, formalno pravno sam reagovao i neću dalje učestvovati u radu sjednica Odbora direktora“, kazao je Krvavac za Portal RTCG. 

Istakao je da u pogledu uslova ispunjava iste u skladu sa Zakonom i Statutom, tako da to nije razlog njegove ostavke.

„Dakle, ispunjavam uslove za člana odbora direktora, ali zbog sukoba interesa ne mogu biti u istom. Da sam izabran za predsjednika Odbora direktora, tada ne bih bio u sukobu interesa“, nalasio je Krvavac. 

Međutim, kako je kazao, dešavaju se obrti, pa je podnio ostavku, ne želeći da dodatno komplikuje.

„Predsjednik odbora je profesionalna funkcija, tu bih bio u radnom odnosu, ovako kao član sam u konfliktu interesa i to je jedini razlog moje ostavke“, kazao je on.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.