nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Podnošenje zahtjeva za sječu u privatnim šumama za 2022. godinu do 1. decembra

Podnošenje zahtjeva za sječu u privatnim šumama za 2022. godinu do 1. decembra

U skladu sa članom 54 Zakona o šumama, godišnji plan gazdovanja privatnim šumama priprema se na osnovu zahtjeva za sječu šume u privatnoj svojini, koje vlasnici šume podnose najkasnije do 1. decembra tekuće za narednu godinu.

“Kako se sječa šume u privatnoj svojini može vršiti samo na osnovu rješenja kojim se dozvoljava sječa, ovim putem obavještavamo građane da ispoštuju zakonski rok i svoje zahtjeve za sječu blagovremeno dostave Upravi za šume. Svi oni koji ne dostave svoje zahtjeve na vrijeme, odnosno nakon 1. decembra 2021. godine, neće ući u godišnji plan gazdovanja privatnim šumama za 2022. godinu, zbog čega neće moći u narednoj godini da sjeku šumu u privatnoj svojini”, navodi se u saopštenju.

Zahtjev za sječu šume u privatnoj svojini vlasnici šume podnose zajedno sa dokazom o svojini područnim jedinicama Uprave za šume, gdje mogu preuzeti obrazac zahtjeva. Ukoliko postoji više vlasnika šumske parcele, potrebno je dostaviti ovjerenu saglasnost svih ostalih suvlasnika, kako bi zahtjev za izdavanje rješenja kojim se odobrava sječa u privatnoj šumi bio validan i prihvaćen.

“U protivnom, bez ovjerene saglasnosti suvlasnika zahtjev neće biti prihvaćen. Iz tih razloga, još jednom apelujemo na građane da najkasnije do 01. decembra 2021. godine dostave kompletnu i valjanu dokumentaciju sa zahtjevom za sječu, ukoliko imaju namjeru da u narednoj godini vrše sječu u privatnim šumama”, zaključuje se u saopštenju.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

EURIBOR na najvišem nivou od 2011.

CBCG ranije obavezala komercijalne banke da do kraja septembra izrade programe zaštite klijenata. Vrijednost EURIBOR-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.