subota , 13 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Podrška Opštine Pljevlja inicijativi „Za našu Ćehotinu“

Podrška Opštine Pljevlja inicijativi „Za našu Ćehotinu“

Opština Pljevlja će biti partner i pružiće podršku grupi nevladinih organizacija: Eko – tim,WWF Adria i “Da zaživi selo“, koje su u cilju zaštite gornjeg toka rijeke Ćehotine  pokrenule inicijativu “Za našu Ćehotinu”, saopšteno je nakon održanog sastanka na kom su prisustvovalipredsjednik Opštine Igor Golubovićsa saradnicima i predstavnik pomenutih organizacija Milija Čabarkapa.

Na sastanku su prezentovane aktivnosti koje će se sprovoditi u okviru pomenute Inicijative, a razmijenjene su i polazne osnove buduće saradnje Opštine Pljevlja i grupe nevladinih organizacija.

Dogovoreno je potpisivanje memoranduma o saradnji, koji će biti polazišteu stvaranju uslova ipokretanju postupka za izradu studije zaštite gornjeg toka rijeke Ćehotine kao prvog koraka u postupku proglašenja zaštićenog područja u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode.

Inicijativa će obuhvatiti i kampanju podizanja svijesti stanovnika Pljevalja o ekološkim i kulturno-istorijskim vrijednostima gornjeg toka Ćehotine kao i njenim razvojim potencijalima, zaključeno je na sastanku.

Inicijativa za “Za našu Ćehotinu” je podržana i od strane američke organizacije „The Nature Conservancy“, koja je kako je istaknuto, otvorena za saradnju u smislu sufinansiranja programskih aktivnosti u okviru Inicijative.

Izvor pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Litija na Žabljaku na Preobraženje

Liturgiju će služiti Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom, sa početkom u 9 sati Crkvena opština …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.