utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Podrška Srednje stručne škole naprednim idejama svojih učenika

Podrška Srednje stručne škole naprednim idejama svojih učenika

Da su učenici, profesori i Uprava Srednje stručne škole Pljevlja udruženi u težnji za produbljivanjem naučnih znanja i njegovanjem humanosti kao stila života, potvrđuje nedavna edukativna ekskurzija u kojoj su učestvovali učenici 2. i 4. razreda ove škole.

Učenici su izrazili želju da učestvuju na ovogodišnjim Danima nauke u Kotoru i da ujedno posjete Dječiji dom „Mladost“ u Bijeloj. Oni su se sami organizovali u sakupljanju novca, ali je njihovu ideju svesrdno podržala Uprava škole obezbijedivši im polovinu potrebnih sredstava i putne troškove kako bi u subotu, 30. septembra 2023. godine, krenuli na put.  Sa učenicima su pošle njihove odjeljenjske starješine starajući se da misija putovanja bude u potpunosti realizovana.

Ovi mladi ljudi su djeci bez roditeljskog staranja uručili novčanu donaciju, što je izazvalo oduševljenje u Domu, tom prije što je ideja potekla od samih učenika, ali i što je podržana od svih relevantnih struktura u njihovoj školi. Na kraju učeničkog boravka u Bijeloj, direktorica Marela Savić je svima zahvalila, poručujući profesorima Srednje stručne škole: „Budite ponosni što ste vaspitali takve mlade ljude, oni su naša budućnost“.

Na 13. manifestaciji Dani nauke i inovacija, učenici su bili gosti Pomorskog fakulteta i Centra za biodiverzitet. Osim prisustva predavanjima, aktivno su učestvovali u radionicama, te se kroz saradnju i druženje bliže upoznali sa savremenim naučnim tehnologijama. Poseban utisak na njih je ostavila simulacija šetnje Marsom, ali i upoznavanje sa aktivnostima Crnogorskog udruženja za vještačku inteligenciju.

Mr Bojan Strunjaš, direktor Srednje stručne škole Pljevlja, izrazio je zadovoljstvo preduzetničkim duhom i pregalaštvom svojih učenika, naglašavajući da će škola uvijek imati sluha za njihove plemenite ideje i edukativne potrebe.

„Svaka napredna ideja biće u školi maksimalno podržana, jer je naš primarni cilj da učenicima budemo oslonac i damo vjetar u leđa kako bi nesmetano krčili puteve ka svjetlijoj budućnosti“, rekao nam je u razgovoru direktor Strunjaš.

Izvor-pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.