sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Pojačane mjere dezinfekcije javnih površina i ulica

Pojačane mjere dezinfekcije javnih površina i ulica

Na osnovu najnovijih preventivnih mjera koje je juče uspostavio Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, a koje se odnose i na poslove dezinfekcije i čišćenja javnih površina grada, danas su zaposleni DOO “Čistoća” sproveli pojačane poslove iz svoje nadležnosti, pa su osim redovnog pražnjenja komunalnog i drugog otpada sprevedene dodatne aktivnosti na suzbijanju širenja virusa COVID-19.

U ranijim jutarnjim časovima zaštićene su i izolovane za upotrebu sprave za vježbanje na Trim stazi u parku „Vodice“, što je jedna od mjera prevencije i sprječavanja širenja koronavirusa koju je utvrdio Opštinski tim zaštite i spašavanja.

Sredstvom na bazi natrijum hipohlorita („žavelova voda“) izvršena je dezinfekcija frekventnijih lokacija grada – prehrambenih marketa, apoteka, kruga Doma zdravlja i Pošte, kao i Trga „13. Jul“. Takođe, dezinfikovani su dijelovi oko komercijalnih banaka, korisničkih servisa “Vodovoda”, “Čistoće” i “Elektrodistribucije”.

Izvršeno je pranje ulica: Narodne revolucije, Rudarske, Kovačke, Stretena Tošića, Baja Mirkovića, Boračke, Meše Selimovića, Pribojske, Stevana Samardžića,Uroša Ružičića, Omer-bega Bajrovića, Skopljanske i prvi dio ulice Druge proleterske brigade.

Takođe, angažovana je i cistijerna Rudnika uglja Pljevlja kojom je izvršeno pranje ulica u naselju Potrlica, ulice Predraga Peđe Leovca i Hamdije Šahinpašića.

Predsjednik Opštine Pljevlja i rukovodilac Opštinskog tima Igor Golubović juče je uputio još jedan apel građanima Pljevalja da je neophodno da svi, bez obzira na status, političku ili nacionalnu, vjersku pripadnost i ma koje različitosti, jednako dijelimo odgovornost prema novonastaloj situaciji koja ugrožava zdravlje čitave nacije i da je neophodno da svi zajedno u narednom periodu pokažemo najviši novo odgovornosti kroz sprovođenje preventivnih mjera, naročito u poštovanu socijalne distance, boravka na otvorenom prostoru, boravka djece van zatvorenih prostorija, socijalnih okupljanja, posjeta i sprovođenja ustaljenih navika i specifičnih običaja.

 

 

izvor: pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Sklonište u Pljevljima bez osnovnih uslova za život: Struja isključena, beskućnici se smrzavaju

U kući koju Pljevljaci nazivaju skloništem za beskućnike, trenutno borave tri lica bez mogućnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.