četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja – Bravo predsjedniče

Pokret za Pljevlja – Bravo predsjedniče

Pokret za Pljevlja pozdravlja posjetu predsjednika opštine g. Igora Golubovića manastiru Svete Trojice, u kome se sastao sa Preosvećenim Vladikom Mileševskim gospodinom Atanasijem. Ne znamo da li je predsjednik Golubović potpisao peticiju za odbranu hramova i imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, ali sam čin posjete manastiru Svete Trojice i sastanak sa Preosvećenim Vladikom Atanasijem predstavlja čin za uvažavanje. Bravo Vam ga Predsjedniče.
Ovo zbog toga što je do posjete došlo na početku mandata novoizabranog Predsjednika Opštine, a pogotovu u vremenu kad Milo Đukanović nastavlja svoju bespoštednu borbu protiv Srpske pravoslavne crkve. I najavljuje formiranje autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. Uzalud je bilo pismo Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, u kome tvrdi da tzv. Crnogorska pravoslavna crkva nikad nije bila autokefalna, a da je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori Mitropolija crnogorsko – primorska i ostale eparhije Srpske pravoslavne crkve.Uzalud mu je objasnio da Miraš Dedeić nije Episkop nego osoba raščinjena od Vaseljenske patrijaršije.

Sila Boga ne moli, pa ni Milo Đukanović ne priznaje Vaseljenskog patrijarha. Jedini „patrijarh“ koga on uvažava je gospodin Stoltenberg, poznatiji kao generalni sekretar NATO pakta. Zato na prijem povodom Dana državnosti Crne Gore poziva raščinjenog i anatemisanog raspopa Miraša Dedeića. Narod bi rekao Bože sačuvaj i sakloni. Ali, davno je rečeno da Bog silu ne voli, i da je „muka s bogom ratovati“, pa smo uvjereni da će gospodar Crne Gore ovu bitku izgubiti.
Zato u nadi, da posjeta Predsjednika Golubovića manastiru Svete Trojice i njegov sastanak sa Preosvećenim Vladikom Atanasijem nije u duhu politike DPS –a „ dobro jutro čaršijo sa obadvije strane“, još jednom bravo Predsjedniče.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ŠARANČIĆ: BAVLJENJE POLJOPRIVREDOM DA BUDE PRIVILEGIJA, A NE PREŽIVLJAVANJE

Za budućnost Pljevalja, pored energije iz sopstvenih izvora, kao uslova za pokretanja domaće industrije, neophodno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.