nedelja , oktobar 24 2021
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: IZVINI MILO, ALI VLAST JE VLAST

Pokret za Pljevlja: IZVINI MILO, ALI VLAST JE VLAST

Ovih dana digla se velika halabuka nakon posjete Edija Rame Crnoj Gori. Naime, premijer vlade Albanije, inače poznat kao veliki poštovalac i  podržavalac Mila Đukanovića i njegovog režima, došao je u Crnu Goru bez uobičajenog  diplomatskog protokola. Nakon ručka sa Milom Đukanovićem posjetio je Tuzi i razgovarao sa Nikom Đeljošajem, predsjednikom opštine Tuzi. Pošto nema zvaničnih informacija o čemu je razgovarao sa svojim sagovornicima pojavile su se brojne spekulacije o motivima i razlozima njegove iznenadne posjete.

Gotovo smo uvjereni  da nema razloga ni za kakvu zabrinutost, jer smo ubijeđeni da bi se Ramine poruke Milu Đukanoviću mogle sažeti u jednu rečenicu. Izvini Milo, ali vlast je vlast. Čovjek je došao da opravda svoje sunarodnike kod svog prijatelja Mila, jer je sasvim izvjesno da će Albanci ući u novu demokratsku vladu Crne Gore. Isto kao što nema sumnje da će to uraditi i Bošnjaci. Korota za DPS režimom trajaće tačno 40 dana, koliko je običaj u Crnoj Gori, a nakon toga će biti  formirana nova vlada.

Baš kao što smo i predvideli, korona, hara li hara. Tako već danima broj novootkrivenih slučajeva   u Crnoj Gori  je trocifren, a u Pljevljima  je do sada   umrlo 13 oboljelih. U takvoj situaciji  odlazeća vlast i NKT se ponošaju po onoj narodnoj: „Selo gori, a baba se češlja“. Nakon poraza na izborima došlo je do raspada sistema za borbu protiv pandemije Kovida 19. Nadležne institucije i odgovorni funkcioneri samo što ne kažu, bolujete i  umirite kad ste glasali za opoziciju. Ministar zdravlja se povukao u ilegalu da produži mandat dosadašnjim direktorima Domova zdravlja, što je ne samo nezakonito nego i nemoralno.

A to što se kovid pacijenti u Pljevljima liječe telefonskim porukama ljekara, što plaćaju lijekove, što o kontaktima zaraženih i klasterima niko i ne razmišlja, što se infuzije u Kovid punktu primaju sjedeći, a u  inprovizovanom odeljenju za Kovid pacijente nema centralnog razvoda kiseonika, nego se isti valja u bocama kao u prvoj polovini 20.vijeka, nikog nije briga. Bitno  je da je ministar zdravlja u izbornoj kampanji postavio kamen temeljac za novu bolnicu. Ne lipši magarče, do zelene trave. Jedina svijetla tačka su ljekari i zdravstveno osoblje, koji se u neadekvatnim uslovima bore za spas svojih pacijenata.

Predsjedniku države Milu Đukanoviću se priviđa posrbljavanje Crne Gore od strane SPC. Gospode Bože da li  je čovjek pročitao išta od Njegoša, makar Gorski vijenac. Ili je mislio na poribljavanje Tare nakon završetka izgradnje auto puta Bar- Boljari? Zbog toga   najavljuje odlazak u šumu, u cilju odbrane imovine i privilegija, a sve pod firmom odbrane Crne Gore i evropskih vrijednosti. Ne treba se čuditi ovom naumu, jer je čitava tridesetogodišnja vladavina Đukanovića bila politička, pravna i ekonomska hajdučija. Počelo je još sa 14 000 presuda nazovi Vrhovnog suda Crne Gore, između dva kruga predsjedničkih izbora 1997.god  kako bi se po svaku cijenu pobijedio Momir Bulatović. Hajdučija je i osnivanje partijske crkve na 8. Kongresu DPS-a, preko njegovih tajnih sastanaka sa čelnicima  Agencije za nacionalnu bezbjednost, pred početak crkvenih litija, do polutajnog sastanka čelnika policije sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, u jednom podgoričkom restoranu.

Prvi ađutant prvog komite Crne Gore biće dosadašnji ministar vojni Predrag Bošković, koji je uvrtio sebi u glavu da umjesto oružanih snaga Crne Gore i puta za Bobovo, treba da „izgrađuje crnogorski identitet“. Nije šala ministar iz Pračice hoće da izgrađuje crnogorski identitet. Itedant prve komitske čete, bez sumnje, biće potpredsjednik odlazeće Vlade i predsjednik NKT-a Milutin Simović, kako bi, kao nesumnjivi  poznavalac šumskog bilja i plodova, obezbjedio adekvatan šumski sto za svoje saborce, naviknute na hranu iz  „Splendida“ i  „Hiltona“.

Odluka o odlasku u šumu biće donijeta na vanrednom kongresu DPS –a polovinom decembra. Za očekivati je da će ovoga puta komitska buna izbiti u pljevaljskim šumama. Više je razloga za to. Prvi je što su pljevaljske šume najbogatije u Crnoj Gori, a drugi što su date pod koncesiju Milovom kumu Brkoviću. A kad se udruže ministar vojni i koncesionar na pljevaljske šume nije teško naći najbolja mjesta za izgradnju bajti za boravak i skrivanje budućih komita. Još ako se zna da će im se sigurno pridružiti odeljenje ljutih pljevaljskih DPS bojovnika onda je opredeljenje za pljevaljske šume neupitno. Ali o tome u sledećem saopštenju.

 

Pljevlja, 2.10.2020.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

POKRET-I-PRAVA

POKRET ZA PLJEVLJA I PRAVA CRNA GORA: AL` JE ĐAVO ALI SU MAĐIJE

Dugo smo vjerovali da su pojedini antisrpski tekstovi u nezavisnom dnevniku „Vijesti“ incidentalnog karaktera. Ali …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *