sreda , 24 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja – Pljevaljska policijska kviskoteka

Pokret za Pljevlja – Pljevaljska policijska kviskoteka

Konačno je na putu razrešenja pljevaljska policijska Kviskoteka, da se utvrdi identitet sedam specijalaca koji su 13.maja 2020.godine pretukli 21-godišnjeg Ognjena Mijatovića.  Bezmalo  godinu dana trebalo je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima da saopšti imena i prezimena petorice jurišnika na mirnog učesnika protesta građana Pljevalja, protiv hapšenja Vladike Joanikija i osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Nikšiću. Doduše nije im bilo ni lako, jer su njihovi pretpostavljeni u Centru bezbjednosti Pljevlja uspješno skrivali njihov identitet.  Ovom spisku  sa objelodanjenim imena fale još dvojica kojima se nije moglo ući u trag. Nedostaje  i  ime policajca koji je u vremenu korone, pretučenog i vezanog lisicama Ognjena Mijatovića, u policijskoj stanici udario pesnicom u predelu grudnog koša,  pljunuo ga dva puta, dva puta udario toki vokijem po glavi, obraćajući mu se  riječima   „slino“. Svakako ne treba zaboraviti ni ime specijalca Sramenka koji je na mostu u Đurđevića Tari pretukao vladiku Metodija. Nema boljeg dokaza da je to učinio od činjenice da je ubrzo nakon toga nagrađen boljim radnim mjestom u Budvi. Nije pošteno što je na  spisku optuženih samo komandir Stanice policije u Centru bezbjednosti Pljevlja Milan Jović, jer ta igra skrivalice i pogađanja identiteta specijalaca, učesnika pljevaljske Kviskoteke, nije se mogla raditi bez znanja i saglasnosti načelnika Centra bezbjednosti Dragana Slavulja. Uostalom, nema sumnje  da će njegove „zasluge“ u vrijeme trajanja mirnih protesnih šetnji za odbranu svetinja,  jednoga dana doći pod udar Krivičnog zakona.

Vjerovatno da Evropa i 21.vijek ne znaju za takav primjer da su u Crnoj Gori stotine hiljada, a u Pljevljima desetine hiljada građana  mirno šetale u odbrani svetinja Srpske pravoslavne crkve, a da pri tome gotovo da nije zgažen ni jedan cvijet, niti travka. I kad bi bilo zemaljske pravde, kao što je nema, Nobelovu nagradu za mir za 2020.godinu dobio bi blaženopočivši mitropolit Amfilohije, naš Đedo.  Ali to nije smetalo načelniku Centra bezbjednosti  Draganu Slavulju i komandiru Stanice policije Milanu Joviću da privedu na informativne razgovore na desetine Pljevljaka i da ih maltretiraju bez stvarnih razloga i povoda.

Čak se gospodin Slavulj na TV Pljevlja, pohvalio da je on lično donio odluku i organizovao rušenje table na brdu Borovac,  samo zbog toga što je na njoj bila oslikana trobojka. On kao načelnik Centra bezbjednosti morao bi da zna, da u članu 28.  Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore piše da „ Državni i vojni simboli Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore, simboli Narodne Republike Crne Gore i Socijalističke Republike Crne Gore i simboli Republike Crne Gore utvđeni Zakonom   o Grbu  i Zastavi  Republike Crne Gore («Službeni list  RCG», broj 56/93) uživaju zaštitu“. Očigledno gospodinu Slavulju je bilo mnogo važnije ono što mu narede iz DPS-a od onog što piše u Zakonu.

Pomenutoj gospodi ne pada na pamet da iz moralnih razloga podnesu ostavke. Zbog toga Pokret za Pljevlja pozdravlja uspješano liječenje  u Beogradu i oporavak  od korone,  v.d. direktora policije gospodina Brđanina. jer mnogo toga treba počistiti iz Augijevih štala, koje je podigao DPS u toku svoje tridesetogodišnje vladavine. Došlo je vrijeme da se otvore mnoge Pandorine kutije i otkriju dugo čuvane tajne. Jednu od takvih tajni krije i „betonjerka“ u pljevaljskom Centru bezbjednosti, ko je  svojeremeno „pomogao“ da u njoj umre poznati pljevaljski fotograf Svrkota Vojislav – Ribo. Gospodine Brđanin, građani Pljevalja željno očekuju da metla pravde stigne i u Centar bezbjednosti Pljevlja.

POKRET ZA PLJEVLJA

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.