četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: Sad se Sveta kroz Beograd šeta

Pokret za Pljevlja: Sad se Sveta kroz Beograd šeta

Prije dva dana u Skupštini Crne Gore, voljom parlamentarne pozicije, skinut je  imunitet za četvoro poslanika Demokratskog fronta. Time je nastavljen politički, policijski i sudski progon najjačeg opozicionog subjekta na političkoj sceni Crne Gore. Prosto je nevjerovatna potreba režima za angažovanjem svih resursa i mehanizama da se uništi glavni politički protivnik. Zar nije bilo jednostavnije donijeti administrativnu odluku o zabrani Demokratskog fronta i izolaciji njegovih glasača, što će reći, svih Srba i Crnogoraca koji nisu članovi DPS-a. Pošto u 21. vijeku, zemlji članici NATO pakta ne pristoji  Goli otok, a i nije u Crnoj Gori, pravo rešenje bi bilo Ostrvo cvijeća. Fino zvuči, a i rimuje se sa Milosrdnim anđelom.

Ono što posebno čudi i bode oči jeste činjenica, da je dobrom dijelu opozicije progon Demokratskog fronta došao kao šećer u kafu. Valjda misle da će im se tako otvoriti brisani prostor na opozicionoj sceni Crne Gore. Posle 27 godina vladavine DPS-a i njegovih satelita, valjda je svakom razumnom i poštenom čovjeku jasno da nije najveća tragedija Crne Gore u tako dugoj vladavina jednog čovjeka i njegove partije, već u mogućnosti aktuelnog režima, da zahvaljujući nepravednim izbornim pravilima i neravnopravnim uslovima, modelira opozicionu scenu prema svojim potrebama.

Treba se samo sjetiti kako je godinu dana prije poslednjih parlamentarnih izbora, zahvaljujući režimskim agencijama za ispitivanje javnog mnjenja Demos projektovan na 16%, a Demokratski front na 8% podrške. Znamo kako je Demos prošao na poslednjim parlamentarnim i lokalnim izborima u Herceg Novom. U ovom trenutku treba ugušiti Demokratski front, a neće proteći mnogo vode Tarom i Moračom, pa će na red za davljenje doći  oni koji se danas raduju progonu DF-a.

A šta nam nude ti koji vjeruju da se finim manirima i u rukavicama može pobijediti Milo Đukanović? Kažu da treba prvo obezbjediti podršku Zapada, a to znači da se postojeći Ustav ne smije dirati, niti dovoditi u pitanje članstvo Crne Gore u NATO paktu. Sav se problem svodi na kriminal i korupciju i nudi projekat posle Mila kriminalca Milo pošteni.  Identiteska pitanja treba jednom za svagda zaboraviti jer to ne spada u kriminal i korupciju. Zato pitamo:

Je li kriminal i korupcija pokradeni referendum 2006. godine?

Je li kriminal i korupcija progon Srpske pravoslavne crkve?

Je li kriminal i korupcija progon Srpskog jezika i ćirilice?

Je li kriminal i korupcija priznavanje lažne Nato države Kosovo?

Je li kriminal i korupcija uvođenje sankcija Rusiji, vjekovnoj zaštitnici Crne Gore?

Je li kriminal i korupcija progon srpskih nacionalnih simbola: trobojke, grba i himne Bože pravde?

Šta vrijedi što ubjedljiva većina građana Crne Gore govori srpskim jezikom i što  Američki tehnički komitet ISO 639-2, sa sjedištem u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu, nije prihvatio kodifikaciju crnogorskog jezika, sa obrazloženjem da je riječ o jednoj od varijanti srpskog jezika, njegov progon se nastavlja. Tako će se u buduće na katedri za srpski jezik Filološkog fakulteta u Nikšiću zvanično izučavati crnogorski jezik uz obavezu prevođenja na crnogorski Njegoša, Marka Miljanova i Stefana Mitrova Ljubiše. Ovo nije običan kriminal i korupcija nego kulturocid, ili prevedeno na srpski jezik, fašizam u najgorem obliku.

I što je najgore moderni ideolog i rodonačelnik svih ovih nepočinstava gospodin Marović nakon priznanja da je bio šef organizovane kriminalne grupe, i dogovora sa Specijalnim državnim tužilaštvom, kao i poravnanja sa austrijskom kompanijom „Heta lizing“ u sporu oko jahte, sad se po Beogradu šeta.

Samo opoziciona sloga Crnu Goru spašava, ako to ne shvatimo spasa nam nema.

 

U Pljevljima, 28.07.2017.god.

POKRET ZA PLJEVLJA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.