subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Politika / POLITIČKI SMRAD U EKOLOŠKOJ DRŽAVI

POLITIČKI SMRAD U EKOLOŠKOJ DRŽAVI

Skupština Crne Gore je, još prije 30 godina usvojila Deklaraciju o ekološkoj državi, u namjeri da spriječi „ekološku katastrofu koja nam prijeti“. Još tada je  blaženo počivši mitropolit Amfilohije, koji je prisustvovao pomenutoj sjednici, skrenuo pažnju na ideološku devastaciju  Crne Gore, koja nije ni pomenuta u Deklaraciji. Nažalost, Deklaracija je ostala mrtvo slovo na papiru, danas nema manjeg prostora u Evropi, a više ekološki zagađenog,  nego što je Crna Gora. I ne samo to, ovih  dana i nedelja se Crnom Gorom širi nesnosan politički smrad.

Ne treba se tome čuditi ako se u formiranju Vlade umjesto s glave krene od repa. Od kad je svijeta i vijeka predsjednik države daje mandat za formiranje Vlade šefu najjačeg poslaničkog kluba u Skupštini. Ukoliko on u nekom razumnom, najčešće Ustavom definisanom  roku,  ne uspije da formira Vladu, mandat se daje drugoj po snazi političkoj partiji. Najčešće se najslabijem i ne nudi mandat, nego se ide na nove izbore. Međutim, u Crnoj Gori se krenulo od repa i odmah je zasmrđelo na političku korupciju i saradnju sa DPS-om. I njegovu reanimaciju.

Umjesto da gospodin Abazović, kad se već odlučio na rušenje Vlade uz podršku DPS-a odmah predloži raspisivanje prijevremenih izbora, on nas ubjeđuje kako je manjinska Vlada uz pomoć DPS-a u interesu pomirenja Crne Gore. Gospodine Abazoviću, krenuli ste Milovim putem, tako je i on mirio Crnu Goru. Radio je to na antisrpskoj politici, pa je tako pomirio DPS, SDP, SD, manjinske stranke, lažikomite, pa čak i domaće ustaše. Vrhunac te antisrpske politike bio je Zakon o slobodi vjeroispovijesti i namjera da se otmu hramovi i imovina Srpske pravoslavne crkve.

U takvoj situaciji, uoči parlamentarnih izbora 30.08.2020.g URA – a se časno ponijela i javno  obavezala da nakon izbora neće praviti koaliciju sa DPS-om. Nažalost, ta besa nije dugo trajala. Vazda nam dragi Dritane,  bio bi  nam mnogo draži da si američkoj administraciji, iliti g.Eskobaru, kada ti je saopštio da Demokratski front ne može biti dio Vlade, odgovorio: „ Ako ne mogu oni, neću ni ja“. Tako bi ušao u Primjere čojstva i junaštva moderne Crne Gore.

Vrhu SNP-a poručujemo da se prisjeti kako je i zašto Narodna stranka nestala sa političke scene Crne Gore. Nekoliko izjava i postupaka u vrijeme NATO agresije na SR Jugoslaviju, dok je još Novak Kilibarda  bio na njenom čelu, bili su dovoljni da se pređu crvene linije u moralnom kodeksu ovoga naroda. A naš narod je davno rekao, „ko pojede ono što se ne jede za vrijeme gladne godine, neće ga povratiti za vrijeme site“. Njegoš je bio još rezolutniji: „čast i bruka žive dovijeka“.

Zato pozivamo sve aktere parlamentarne većine da se uzmu u pamet i naprave dogovor koji će ispoštovati narodnu volju sa izbora od 30.08.2020.godine. u suprotnom sve drugo osim novih izbora doprinos je političkom smradu, koji guši Crnu Goru, i od koga medicinske maske ne štite.

23.02.2022.g, Saopštenje za javnost Pokret za Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

spajic i milatovic

Spajić i Milatović osnivaju Pokret Evropa sad

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *