nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Društvo / POLITIKOM SE BAVE IZ UVJERENJA A VJEROM IZ HOBIJA

POLITIKOM SE BAVE IZ UVJERENJA A VJEROM IZ HOBIJA

Kao direktni inicijatori sjednice Skupštine opštine Pljevlja kroz zakonom dozvoljenu građansku inicijativu, u Pljevaljskom odboru za odbranu svetinja iskreno smo razočarani niskim nivoom opšte kulture i potpunim odsustvom realne politike u Saopštenju krnjeg Odborničkog kluba DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja.

Sjednicu nije sazvala opozicija, već građani koji se duže od mjesec dana okupljaju na litijama koje bi mogle poslužiti kao obrazac kulture dijaloga i u daleko razvijenijim društvima, sa demokratskom kondicijom na kojoj bi im pozavidio i Engleski parlament. Cilj je bio da se čuje mišljenje političkih predstavnika naroda pljevaljskog kraja u Skupštini opštine Pljevlja o sramotnom „Zakonu topuza“ i taj izazov opozicija je prihvatila a DPS ne. Vi koji ste se tako gorljivo i na lokalnom i na državnom nivou zalagali i borili protiv bojkota kao vida parlamentarne borbe, ovog puta ste pobjegli od mogućnosti da se direktno suočite sa svojim sugrađanima.

Zašto?

Zato što ne podliježete „ucjenama, prijetnjama i određenim lukrativnim ponudama“ jer se „politikom bavite iz uvjerenja a ne zbog oportuniteta i sitne lične koristi“, kako sami kažete, ili zato što se vjerom bavite iz hobija, pokušavajući takav metod praktikovanja vjere da nametnete i drugima?

Teško ste nas uvrijedili tvrdnjom da se bavimo podmićivanjem a koliko je to tek teška uvreda za vaše dojučerašnje kolege predlažemo da ih pitate sami, javno. Vaskoliki čestiti narod koji se ovih dana okuplja u našim svetim hramovima zna da nam ne treba Judina pomoć a i da novca nemamo jer i najmanju aktivnost finansiraju građani svojim prilozima. Njesmo niti bi ko mogao podmititi časne ljude, koje je na ovaj put opremilo porodično vaspitanje i čvrsta vjera pravoslavna.

A vama bi svakako bilo politički svrsihodnije da i dalje ćutite kao ribe, umjesto ispraznih i stupidnih mudrolija o čuvanju državnog temelja, jer ste po svemu sudeći ovih dana više posvećeni uzaludnom čuvanju državnog trona.

Ne treba da brinite, Državu čuvamo, SVETINJE NE DAMO!

 

Pljevlja, 03.02.2020. godine

Pljevaljski odbor za odbranu svetinja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG_20220119_103148

Bogojavljenje u Pljevljima za krst časni 35 vjernika se pogružavalo

  Pljevaljski  pravoslavni vjernici hrišćanski praznik Bogojavljenje, ove godine na minus devet stepeni celzijusa, dočekli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *