utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Poljoprivrednici nezadovoljni zakašnjelom dodjelom plastenika

Poljoprivrednici nezadovoljni zakašnjelom dodjelom plastenika

Iako su javno obećali, iz resora Vladimira Jokovića nisu krajem februara dostavili poljoprivrednicima dvije i po hiljade plastenika. Time je probijen i drugi rok za isporuku.

Poljoprivrednik Alen Omerović je kazao da je „proljećna sadnja i sjetva već počela, već smo zasadili većinu plastenika na našem gazdinstvu, a plastenika od ministarstva koji su obećani i dalje nema. Neka ih dodijele odmah ili da ih ne daju krajem sezone kada neće biti potrebni, već će se kasniti za ovu godinu“.

Radi se o maćehinskom odnosu ministarstva prema poljoprivrednicima, poručuju bjelopoljske Socijaldemokrate, koje su i pokrenule ovu priču.

Predsjednik OO SD -a Ismar Ćorović iz Bijelog Polja kazao je da je „totalno neodgovorno ponašanje ministarstva poljoprivrede prema tim ljudima, da makar izađu i kažu precizno ljudima, biće tad i tad“.

Omerović je naglasio da ovo na njegov rad utiče manje, „ali neko čeka te plastenike, neko nema nijedan, čeka taj plastenik da počne da se bavi proizvodnjom“.

Nakon što smo im poslali pitanja, iz ministarstva su saopštili da će do kraja ove sedmice podijeliti 40 odsto plastenika, a sljedeće ostatak. Poljoprivrednici sumnjaju i u kvalitet ovih plastenika, jer je za dvije ipo hiljade dato oko pola miliona eura, što znači da svaki plastenik košta 200 eura.

„Evo što vidite ovaj plastenik iza mene košta po ovim cijenama na današnji dan oko hiljadu i 300, 400 eura, bez folije koju donira opština. Ne postoji mogućnost da se napravi plastenik od 100 kvadrata za nekih 200 eura, to je nemoguće, to ko se bavi poljoprivredom sigurno i zna i vjerovatno i imaju neke plastenike vjerovatno neće odgovarati našim standardima i uslovima“, dodao je Omerović.

Ćorović je kazao da je „neozbiljan pristup ministarstva poljoprivrede, da prije toga nije konsultovalo te ljude koji se bave plasteničkom proizvodnjom, da dobiju od njih inpute kakve oni plastenike koriste, obzirom da se radi o sjeveru, da znate da zna da bude i grad i vjetrovi da ti plastenici moraju biti od nekog čvrstog materijala“.

Iz resornog ministarstva su nam nezvanično saopštili da se radi o plastenicima za domaćinsku proizvodnju povrća. A da li će i to biti moguće, znaće se nakon dugoočekivane isporuke ovih plastenika.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.