nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića na Gukama

Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića na Gukama

Danas su na Gukama Igor Golubović, predsjednik Opštine i Rešad Nuhodžić, direktor Uprave javnih radova, polaganjem kamena temeljca ozvaničili početak radova na izgradnji vrtića.

-Danas smo poslije više od 40 godina svjedoci izgradnje novog vrtića u Pljevljima, koji će prema projektu biti jedna od najsavremenijih predškolskih ustanova u Crnoj Gori, smještena na preko 500 metara kvadratnih prostora, sa kapacitetom za smještaj i boravak 70-oro djece.Po najsavremenijim standardima u ovom objektu će biti organizovana i kuhinja koja će kao centralna zadovoljiti potrebe na nivou kompletne JU „Eko bajka“ u Pljevljima. Na ovaj način će se sa ove centralne lokacije pripremati hrana za preko 400 pljevaljskih mališana – kazao je Golubović.

Golubović je istakao da je lokalna uprava inicirala i odobrila besplatno ustupanje Ministarstvu prosvjete građevinsko zemljište.

-Vrijednost investicije je preko milion evra. Raduje me i činjenica da će pljevaljska kompanija Tehno-gradnja lider izvođačkog konzorcijuma sačinjenog od kredibilnih kompanija profesionalno i kvalitetno izvesti izgradnju i opremanje objekta u predviđenom roku.Podsjetiću vas da smo zbog manjka prostora u JU „Eko- bajka“, u prethodnom periodu sa posebnim senzibilitetom za ovu problematiku, ustupili ovoj ustanovi za smještaj naših najmlađih sugrađana iz naselja Guke, Kupisište, Gagovića imanje i dio Moćevca renovirane prostorije nekadašnjeg Studenskog kluba u blizini Akademskog centra – rekao je Golubović.

vrtic Guke naslovna

 

vrtic Guke 2

Nuhodžič je naglasio da je ovo značajan kapitalni projekat koji finansira Vlada CG a čijom realizacijom će se dobiti bolji uslovi za boravak djece, otvoriti nova radna mjesta i obezbjediti bolji uslovi za rad zaposlenih.

-Iako zvuči optimistički ovaj objekat će biti otvoren za godinu. Sredstva su obezbjeđena iz kreditnog aranžmana Razvojne banke Savjeta Evrope – kazao je Nuhodžić.

vrtic Guke 1

vrtic Guke 4

 

vrtic Guke 3

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.