četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Pomireni možemo naprijed, a zavađeni samo unazad

Pomireni možemo naprijed, a zavađeni samo unazad

Karavan mira koji predvodi lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić, prošao je kroz podgorička naselja Donja Gorica, Donji Kokoti, naselje Prvi maj, Masline, Grbavci, Konik, Beri, Gornja Gorica, Zabjelo, Zlatica i Zagorič. Bečić je tokom karavana razgovarao sa stotinama građana, razmijenio mišljenja i stavove, saslušao konkretne probleme i prezentovao programska rješenja Koalicije.

Lider koalicije je naglasio da je sada više nego ikada važno da pružimo ruku pomirenja jedni drugima, zagrlimo jedni druge i izgradimo temelje mira za budućnost. Bečić je pozvao sve građane da pomognu u misiji pomirenja Crne Gore i da mirne duše glasaju 30. avgusta „Jer mir je kada nasmijan ideš na glasanje, jer znaš da radiš pravu stvar. Mir je kada vjeruješ da može drugačije. Mir je kada odlučuje tiha većina, a ne režimski ucjenjivači. Mir je kada te nasmiju lažna istraživanja. Mir je kada te kažnjavaju i kada ti podmeću, a ti nastavljaš dalje“. – poručio je Bečić i dodao da je pred državom i njenim građanima istorijski trenutak, od koga zavisi kojim putem će krenuti Crna Gora. „Da li je to put mira, stabilnosti, prosperiteta, većih plata i penzija, vladavine prava ili put kriminala, korupcije, novog zaduživanja, enormnog bogaćenja pojedinaca, a daljeg siromašenja građana“ – dodao je Bečić.

 Zato je mir riječ koja nas sve spaja. Ona je početak našeg novog puta. Puta u budućnost u kojoj neće biti prebrojavanja, podjela i širenja mržnje među braćom, prijateljima, komšijama i kolegama“ – dodao je Bečić i poručio “Želim da vidim kako jedni drugima sa radošću čestitamo praznike. Želim da vidim kako poštujemo jedni druge i kako smo jedan tim bez obzira na naciju, vjeru, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Jer pomireni možemo naprijed, a zavađeni samo unazad. To je pokazalo vrijeme koji nam služi za nauk i uči nas da nikada više ne ponovimo iste greške iz prošlosti“.

Lider Koalicije je podsjetio da je Đukanović sa 27 godina posato premijer, a njegov sin sa 27 godina milioner i da je poruka i simbolika vrlo jasna. „Vrijeme od kada je došao na vlast obilježile su pljačke, inflacije, otimanja i degradacija sistema“ – istakao je Bečić i dodao da je Koalicija „Mir je naša nacija“ prijetnja kriminalu, korupciji i svima onima koji su razorili društvo, pa otuda svakodnevna praćenja, podmetanja i kažnjavanja onih koji su trn u oku autokratskom režimu.

Tokom karavana podgoričkim naseljima vidljiva je snažna podrška građana koaliciji „Mir je naša nacija“ na svakom koraku. Karavan mira i narednih dana nastavlja svoj put širom Crne Gore u okviru kojeg će obići sve krajeve i svaki kutak države.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KOALICIJE „MIR JE NAŠA NACIJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanić: 24. oktobra probudicemo se u demokratskim, ujedinjenim i pravim Pljevljima!

Predsjednik Pokreta za Pljevlja, doktor Novica Stanić naglasio je da u ovoj koaliciji nema velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.