četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Pomoć porodici Željka Antonijevića od Kluba mladih NSD

Pomoć porodici Željka Antonijevića od Kluba mladih NSD

Klub mladih NSD Pljevlja uručio je,  14. januara na Srpsku novu godinu, vrijednu novčanu donaciju porodici Željka Antonijevića. Članovi kluba mladih NSD Jelena Kljajević, Milan Unković, Srđan Knežević i Marija Lekić samoinicijativno su obezbijedili i uručili donaciju petočlanoj porodici Antonijević.

Porodica Antonijević je zapala u probleme 2018. godine kada je Željko, tada zaposlen kao građevinski radnik u Bijeloj, pao sa 6 metara visine i tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede koje su prouzrokovale trajni invaliditet. Željko je tada polomio ključnu kost, dva rebra, 12. i 13. pršljen, dok mu je kičmena moždina prekinuta. Liječenje i rehabilitacije u Meljinama, Podgorici i Mladenovcu, nažalost, nisu imali značajnijeg efekta. Željko je ostao u invalidskim kolicima.

Željko i Nataša, sa svoje troje djece Milanom (19), Valentinom (17) i Mladenom (12), žive kao podstanari u Moćevcu sa ukupnim mjesečnim prihodima od 200€, što nije dovoljno ni za osnovne račune, imajući u vidu da plaćaju stanarinu 100€ mjesečno.

Diplomirani ekonomista Marija Lekić, poručila je ispred Kluba mladih NSD-a,  da su problemi sa kojima se suočava ova porodica veoma kompleksni i zahtijevni, i pozvala nadležne državne organe, ali i sve ljude dobre volje, da hitno reaguju i podijele teret koji svakodnevno opterećuje život Antonijevića.

„Danas smo imali priliku da se uvjerimo u koliko teškim uslovima porodica Antonijević živi. Mjesečni prihodi od 200€, nisu dovoljni ni za osnovne porodične potrebe. Supruga

Nataša je nezaposlena, međutim, nezavidna situacija u kojoj se nalazi Željko odvraća je od bilo kakvog nauma da se posveti traženju posla. U ovom trenutku, jedinu nadu vide u sinu Milanu, koji je završio srednju školu, ali nije u mogućnosti da pronađe posao. Kćerka Valentina i Mladen i dalje uče školu, i to u veoma teškim uslovima. Stoga, koristim ovu priliku da apelujem na državu, lokalne privrednike, ali i sve ljude dobre volje, da izađu u susret porodici Antonijević koja, u ovim hladnim danima, veliku muku muči, između ostalog, i sa ogrjevom“, istakla je Marija Lekić i kazala da je ovo druga po redu ovogodišnja humanitarna akcija Kluba mladih, poručujući da u narednom periodu možemo da očekujemo još ovakvih aktivnosti ove organizacije jer je, kako je saopštila, humanitarni rad osnovna ideja vodilja Kluba.

Antonijevići

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *