ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Porušena tabla na Borovcu – virusom mržnje ocjenjuju sugrađani

Porušena tabla na Borovcu – virusom mržnje ocjenjuju sugrađani

Tabla na brdu Borovac je, 5. maja oko 22 sata, oborena od strane nepoznatih lica. Fotografije su objavljenje na društvenoj mreži fejsbuk. Tabla je bila cilj generacijama Pljevljaka koji vole planinarenje a služila je i kao poletište paraglajderima iz CG . Tokom trobojka revolucije tabla je, kao svojevrstna otpor usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovjesti, ofarbana u crvenu, plavu i bijelu boju.

U komentarima na fejsbuku povodom rušenja table sugrađanji pišu „mržnja tako izopači i najširi um, poremeti i najbolje obrazovanje, iskvari i najčistije srce, da unese nered u cijelu čovjekovu prirodu. Mržnja najprije pogađa onog koji je nosi“.

Sudeći po fejzbuk objavama strah od korona virusa je popustio. Građani pitaju kakav je to virus od koga ima izliječenih a još uvijek nema lijeka. Neki građani čekaju „povratak na balije i četnike jer je korona za sirotinju“. Pravolsavni vjernici čekaju nove litije uz objave „kad stane korona, kreće kolona“.

Aluminijumska tabla u februaru ove godine prefarbana u  boje narodne trobojke Crne Gore. Posle četiri dana u večernjim satima nepoznati počinioci su je oborili a grupa građana je podigla 19. Februara. Posle 2,5 mjeseca tabla je nekom ponovo zasmetala. Vlasnici table podgorička kompanija „Likard“ (registrovana za građevinarstvo, proizvodnju, promet roba i usluga, čija je djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada) i policija,  se nisu izjašnjavali o obaranju aluminijumske table, koja je služila kao pasivni repetitor za slanje signala emitovanog sa zgrade Pošte prema Bjelasici.

porušena tabla maj 20podignuta tabla

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.