ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Kineski ambasador Liu Jin u Pljevljima

Kineski ambasador Liu Jin u Pljevljima

posjeta kineski ambasadorZahvaljujući vrijednoj donaciji od 37.850 evra amabasade NR Kine pljevaljska Služba zaštite i spašavanja je najopremljenija u Crnoj Gori. Od ove donacije Služba zaštite spašavanja kupila je 31 vatrogasnu uniformu, koja je najkvalitetnija na tržištu. Tim povodom Pljevlja je juče posjetio ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin.

– Dobro se razvijaju odnosi između Kine i Crne Gore, a imamo želju da i ubuduće jačamo saradnju i unaprijedimo naše odnose – istakao je Jin na Trgu “13 jul” gdje su vatrogasci pokazali uniforme koje su dobili posredstvom ove donacije.

kineski mabasador 2

Po riječima Mirka Đačića, predsjednika opštine, koji je zahvalan na ovoj donaciji sadašnjem kao i prethodnom amabasadoru Kine, ovo su specijalna odijela, otporna na vatru, kisjeline, nepromočiva su i dobro čuvaju ljude.

– Sada imamo najopremljeniju Službu zaštite u Crnoj Gori. Vrlo brzo ćempo početi da koristimo  vozila koja su davno nabavljena. Izvjesno je da ćemo zadržati  najmanje 4 vozila na teritoriji opštine Pljevlja  u okviru Službe zaštite i spašavanja – kazao je Đačić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.