sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / POSJETA PREDSTAVNIKA ITALIJANSKOG CRVENOG KRSTA

POSJETA PREDSTAVNIKA ITALIJANSKOG CRVENOG KRSTA

               Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Pljevlja posjetio je delegat italijanskog Crvenog krsta Mikele Reza Sancez. Posjeta je bila jedna u nizu obzirom da je u toku obilazak svih opštinskih organizacija u Crnoj Gori koje implementiraju projekat Briga o starima. Italijanski Crveni krst već godinama unazad podržava pomenuti projekat.
Sastanak je održan sa ciljem da se utvrde rezultati dosadašnjeg rada, diskutovanje o izazovima, novinama I promjenama u budućem periodu.

Crveni krst italijanijpg
Delegat i predstavnici CKCG su, 28. jula, prisustvovali i druženju korisnika i volontera koje je organizovano u Milet bašti. Cilj ove aktivnosti je bio povezivanje korisnika sa volonterima, međusobno druženje, prevazilaženje međugeneracijskog jaza. Jedan od ciljeva projekta Briga o starima je obnavljanje socijalne mreže u tim godinama kako bi lakše podnosili usamljenost, što je jedan od većih problema sa kojima se ova populacija suočava.
Projekat Briga o starima koji trenutno realizuje OOCK Pljevlja podržan je od strane ICK, i traje godinu dana, od januara do decembra 2016. godine. U projekat je uključeno 30 starih osoba sa teritorije opštine Pljevlja i ruralnog područja, koji su stariji od 65 godina, žive sami ili sa supružnicima, i djelimično su u stanju socijalne potrebe.U projekat je uključeno i preko 10 volontera, pretežno srednjoškolaca, koji obilaze korisnike.

About Tanja Mladenovska

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.