sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Poslanica Demokrata: Hapsite me i dalje ću pomagati ljudima u nevolji

Poslanica Demokrata: Hapsite me i dalje ću pomagati ljudima u nevolji

ZDENKA POPOVIĆ

Potpredsjednica i poslanica Demokrata Zdenka Popović kazala je da je mogu hapsiti koliko god hoće, prijetiti i vrijeđati, ali ona će, kako je dodala, i dalje biti sa građanima i dalje pomagati ljudima u nevolji.

Popović u saopštenju navodi da se u okolnostima pandemije koja nije zaobišla ni Crnu Goru, podrazumijeva, ali nije suvišno istaći, da se od svih nas očekuje pojačana doza odgovornosti i opreza, kako zbog svog, tako i zbog zdravlja drugih.

„Sve mjere koje se preporučuju, sve moguće propise, ispoštovala sam sa svojim kolegama kada sam otišla da starici u durmitorskom selu dostavim humanitarnu pomoć koju upravo iz razloga pojačane odgovornosti i opreza nijesmo ostavili čak ni na kućnom pragu već u neposrednoj blizini njenog doma“, tvrdi Popović.

One koji su, kako je kazala, došli na ideju da nju i njene kolege hapse zbog, kako je saopšteno, neovlašćenog dijeljenja humanitarne pomoći na Žabljaku pita da li im treba odobrenje potpredsjednika Vlade i predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutina Simovića da budu ljudi i pomognu drugima u nevolji?

„Odgovorite nam gospodo iz DPS-a ko je vršio obuku, kad je i ko izdao licence za dostavljanje hrane dostavljačima iz ugostiteljskih objekata iza kojih se kriju visoki funkcioneri DPS-a. To su one forime, gospodo iz DPS-a koji dostavljaju hranu domaćinsvima samo pod uslovom ako član domaćinstva isto i papreno plati“, kazala je Popović.

1

 

Ukoliko je, kako je kazala, motiv zbog kojeg su uhapšeni briga za zdravlje stanovništva kojem su dijelili namirnice i sredstva za ličnu higijenu, Popović pita zbog čega ta briga nije ispoljena prije nego što su oni posjetili žabljačka domaćinstva.

Umjesto što ih hapse, dodaje Popović, neka odgovore javnosti osjećaju li se odgovornim zato što starce i starice na Žabljaku niko nije posjetio, niti ih pitao da li im šta treba, prije našeg dolaska.

„Hapsite me koliko god hoćete, prijetite i vrijeđajte, ali ja ću i dalje biti sa građanima“, zaključila je Popović.

Podsjećamo, žabljačka policija je po nalogu tužioca pozvala Z.P. (59) M.M. (28), K.K. (26), Z.K. (50) i D.Š.(30) da u svojstvu građanina daju izjavu na okolnosti kršenja mjera Nacionalnog koordinaciog tijela za suzbijanje koronavirusa, saopštila je Uprava policije.

 

 

izvor: rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.