ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Politika / „Pljevlja svima“ – Poštovanje evropskih zakona o zaštiti životinja

„Pljevlja svima“ – Poštovanje evropskih zakona o zaštiti životinja

U okviru izbornog programa  gradjanske liste „Pljevlja svima“ – Dr Adnan Hadziosmanović značajan dio predstavlja i poštovanje evropskih zakona o  zaštiti životinja.
Ono što možemo obećati svojim sugradjanima je da ćemo  se zalagati da naša Pljevlja pokažu svoje civilizacijsko lice i u praksi sprovedu u dijelo evropska načela vrijednosti i human odnos prema svima, pa i brizi o napuštenim  životinjama. Uskladu sa tim ćemo značajnu pažnju usmjeriti i  na poštovanje zakona koji se odnose na napuštene životinje brinući se o njihovom zbrinjavanju na human, moderan i efikasan način.
Naša gradjanska lista već u svojim redovima ima aktiviste nevladine organizacije „Pravo na život “ koji su u oblasti zaštite i dobrobiti životinja u našem gradu napravili pionirske korake u zaštiti životinja posebno zbog toga što zakoni kojima se reguliše ova oblast predstavljaju sastavni dio poglavlja 12 za pristup Crne Gore Evropskoj uniji.  Na to našu državu obavezuje i domaće zakonodavstvo o dobrobiti životinja sa obavezom osnivanja skloništa što je u našem gradu i uradjeno.
Na žalost, posle šest godina funkcionisanja skloništa istinski ljubitelji životinja ne mogu biti zadovoljni njihovim neuslovnim smještajem i neadekvatnom brigom o njima.
Ono što je sigurno je da će gradjanska lista “ Pljevlja svima „-Dr Adnan Hadziosmanović pored rješavanja ostalih životnih potreba gradjana Pljevalja značajnu pažnju posvetiti realizaciji evropskih obaveza o  modernizaciji objekata za smještaj napuštenih životinja, adekvatnoj medicinskoj zaštiti i stručnom osposobljavanju zaposlenog osoblja u azilu za životinje.
 Ono što možemo takodje obećati svim ljubiteljima i uzgajivačima životinja u našoj opštini je da ćemo učiniti sve da lokalna vlast pokaže poštovanje zakonskih normi, dobru volju i civilizacijsko lice brinući se izmedju ostalih i o napuštenim životinjama na human, moderan i efikasan način.
Iz tog razloga želimo „PLJEVLJA SVIMA“ !
Saopstenje kandidata za odbornicu Indire Lajko

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret

Apel : Dan opštine ili oslobođenja je 27. oktobar a ne dan obračuna sa braćom, kumovima i komšijama

U saopštenju za javnost „Evropa bez alternative“ Pokret za Pljevlja apeluje na sve političke subjekte …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *