subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU RUDNIKA UGLJA I OPŠTINE PLJEVLJA

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU RUDNIKA UGLJA I OPŠTINE PLJEVLJA

Izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja Milan Lekić i predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš potpisali su juče „Memorandum o saradnji između Rudnika uglja AD Pljevlja i Opštine Pljevlja“.

Riječ je o strateškom dokumentu koji podrazumijeva zajedničku realizaciju mnogih projekata iz oblasti infrastrukture, zaštite životne sredine, unaprijeđenju saradnje iz oblasti kulture, sporta, turizma, i ostalih projekata koji su od interesa za građane Pljevalja.

Međusobna saradnja odvijaće se na finansijskom, kadrovskom i logističkom nivou, a sve u cilju da se unaprijede uslovi života svih građane naše opštine.

Ovo je veliki dan za Pljevlja. Rudnik uglja, kao društveno odgovorna kompanija, ispoljava veliku zainteresovanost za razvoj našeg grada. O tome svjedoče i pozitivni komentari tolikog broja naših sugrađana, ali i vjerskih, kulturnih i ostalih organizacija i ustanova, na odnos naše kompanije prema Pljevljima. Mi smo se, zaista, u prethodnom periodu trudili da opravdamo velika očekivanja Pljevljaka, i vjerujem da smo dosta toga uspjeli da uradimo. Ali, mi nećemo stati na ovome što smo do sada uradili. Ovaj sporazum koji smo potpisali danas obavezuje nas sve na još intenzivniji partnerski odnos i na produbljivanje naše međusobne saradnje, od čega će imati koristi svi naši sugrađani. Uvjeren sam da sam se danas sastao sa jednim odgovornim čovjekom koji će, isto tako, uložiti maksimalne napore za ovaj grad, jer Pljevlja i ovaj narod to zaista zaslužuju“, saopštio je Lekić.

S druge strane, predsjednik Opštine Pljevlja, izrazio je zahvalnost Rudniku uglja i pohvalio dosadašnji odnos kompanije prema Pljevljima.

„Rudnik uglja je kičma privrednog razvoja i temelj industrijske proizvodnje, ne samo naše opštine, nego i cijele države. Ubijeđen sam da ne postoji niti jedan dobronamjeran čovjek koji nije uvidio koliko se Rudnik uglja, na čelu sa gospodinom Lekićem, potrudio da unaprijedi uslove života u našem gradu, i koliko su svi naši sugrađani imali koristi od ove kompanije. Otvaranjem novih proizvodnih radnih mjesta i nesebično ulaganje Rudnika uglja u našu infrastrukturu, naš sport, promociju kulturnog života, Pljevlja su ponovo postala atraktivan grad za život u kojem sve veći broj mladih ljudi zasniva svoje porodice i veže svoje živote za ovu opštinu. Usudiću se da kažem da su mnogi potezi koje je napravila ova kompanija istorijski, a to će tek pokazati vrijeme pred nama. Mi ćemo znati da cijenimo ovu ispruženu ruku, jer znamo da je ona iskrena i usmjerena isključivo na korist naših sugrađana“, izjavio je dr Dario Vraneš.

Memorandum o saradnji između Rudnika uglja i Opštine Pljevlja je potpisan za period od godinu dana.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.