ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Potpisan sporazum kojim se obustavlja štrajk u doo “Grijanje”

Potpisan sporazum kojim se obustavlja štrajk u doo “Grijanje”

Uzimajući u obzir javni interes zbog kojeg je preduzeće doo “Grijanje” Pljevlja osnovano i trenutne nepovoljne finansijske situacije u kojoj se nalazi, zaposleni u preduzeću, zajedno sa rukovodstvom, predložili su inicijativu za stvaranje uslova isplate zarada u narednom periodu. Inicijativom se definiše dinamika da se od potpisivanja sporazuma,  do kraja 2020. godine isplati 18 zarada.

Nakon uspješnih pregovora, potpisan je Sporazum između menadžmenta doo “Grijanje” Pljevlja i ovlašćenih predstavnika radnika, a predsjednik Opštine Pljevlja i resorni sekretar svojim potpisom dali su garanciju kojom se preduzeće obavezuje da vrši isplatu zarada prema predloženoj dinamici.

Na ovaj način, u skladu sa inicijativom, zaposleni će obustaviti najavljene štrajkačke aktivnosti i obavezati se da nastave savjesno i odgovorno obavljanje redovnih kao i dodatno ugovorenih poslova sa Osnivačem.

Napominjemo da je Opština Pljevlja u prethodnom periodu, od početka pripreme grejne sezone pa do danas intezivno radila na stvaranju povoljnih finansijskih, tehničkih i kadrovskih uslova za poboljšanje rada preduzeća, što će se nastaviti i u narednom periodu.

 

izvor: pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.