subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Potpisan trogodišnji ugovor o pružanju javnih usluga između Opštine Pljevlja i Televizije Pljevlja

Potpisan trogodišnji ugovor o pružanju javnih usluga između Opštine Pljevlja i Televizije Pljevlja

Trogodišnjim ugovorom o pružanju javnih usluga između Opštine Pljevlja i Televizije Pljevlja koji su potpisali predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš i predsjednik Savjeta LJE RT Pljevlja Vaso Knežević, definisane su javne usluge koje je izvršilac usluga dužan da pruža u ugovorenom vremenskom periodu, od 01.01. 2024.  do 01.01.2027. godine, njihova vrsta, svrha, programska osnova i broj televizijskih i radijskih programa, internet stranica, portala  i drugih društvenih mreža i uslove za pružanje drugih javnih usluga uzimajući u obzir potrebe javnosti i tehnološki razvoj  elektronskih medija.

Budžetom Opštine Pljevlja obezbjeđuje se 480.000 eura za svaku godinu (2024/2025/2026) ugovornog perioda.

Predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš istakao je da je Radio Televizija Pljevlja lokalni emiter izuzetno značajan za našu opštinu i dodao da je Televizija koja se ubjedljivo najviše prati u Pljevljima, koja sve priloge prenosi izuzetno tačno, objektivno, koja je omiljena kod svih Pljevljaka. „Ja vam čestitam  na ovom ugovoru i želim da da nastavite da radite onako kako ste i do sada radili“ –  rekao je predsjednik opštine dr Dario Vraneš.

Predsjednik Savjeta LJE RT Pljevlja Vaso Knežević kazao je da je ugovor potpisan na obostrano zadovoljstvo i osnivača i Televizije Pljevlja. Knežević je istakao dvije veoma važne činjenice.

Prva činjenica je da ugovor bilježi rast, naročito od 2020. godine pa dalje. Budžet je 2020. godine iznosio 260 hiljada eura, nakon čega su usledila tri anex ugovora, da bi sada iznosio 480 hiljada eura.

Knežević se nada da će u ovom trogodišnjem periodu kroz rebalans budžeta biti još anexa ugovora koji će povećati ovu sumu kako bi TV Pljevlja stala što prije na „noge“.

Druga činjenica je obavezujuća prema menadžmentu Televizije i zaposlenima da maksimalno ispune programsku šemu na osnovu koje su dobijena sredstva i nadam se da će tako i biti zaključio je Knežević

Izvor-tvpljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.