utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / POTPISIVANJEM UGOVORA IZMEĐU EPCG I UPRAVE JAVNIH RADOVA ZAPOČETA REALIZACIJA PROJEKTA TOPLIFIKACIJE PLJEVALJA

POTPISIVANJEM UGOVORA IZMEĐU EPCG I UPRAVE JAVNIH RADOVA ZAPOČETA REALIZACIJA PROJEKTA TOPLIFIKACIJE PLJEVALJA

Danas je u prostorijama TE “Pljevlja” (TEP) potpisan ugovor između Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Uprave javnih radova (UJR), a u vezi sa projektom “Toplifikacija Pljevalja, za čista i topla Pljevlja- izgradnja primarnog toplovoda od TE do grada”.

Ugovor su, kako se navodi u saopštenju Elektroprivrede Crne Gore, potpisali izvršni direktor ove kompanije Nikola Rovčanin i direktor UJR Boro Lučić, a ceremoniji su prisustvovali i izvršni rukovodilac FC Proizvodnja, Bojan Đordan, menadžer projekta “Toplifikacija” Veselin Sekulić, menadžer projekta “Ekološka rekonstrukcija TEP”, Zoran Šljukić, v. d. rukovodilac podružnice TEP, Mirko Mazalica, koordinator projekta i član Odbora direktora EPCG Jovan Radošević, te predstavnik Sektora za pravnu praksu i podršku FC pri Direkciji za pravne poslove Mladen Joksović.
„Prva faza naznačenog projekta odnosi se na izradu Glavnog cjelokupnog projekta primarnog toplovoda i izgradnju primarnog toplovoda od TEP u dužini od oko 1830 m. Pored potpisivanja ugovora, menadžeri projekta su prezentovali završno Idejno rješenje, koje je u skladu sa zakonskom procedurom, dobilo pozitivni izvještaj revizije. Treći partner, Opština Pljevlja, u skladu sa potpisanim  Memorandumom o razumjevanju između  Opštine Pljevlja, UJR i EPCG, biće potpuna podrška u realizaciji prve faze, u smislu izdavanja UT uslova, eksproprijacije zemljišta, izdavanja građevinske dozvole itd. Otpočinjanjem radova na toplifikaciji konačno se realizuje ideja stara četiri decenije“, navodi se u saopštenju.
„Očekujem da, nakon raspisanog tendera, već u toku ove godine imamo radove na prvoj fazi toplifikacije. Višedecenijsko oklijevanje da se pristupi realizaciji toplifikacije imalo je zaista razorne ekonomske, socijalne i demografske posljedice po Pljevlja. Osnovni motiv EPCG je da, uvezujući stratešku posvećenost zaštiti životne sredine i obavezu prema opštini Pljevlja, doprinese da ovaj prostor dobije ono što bi, da je bilo sreće i pameti, bilo izgrađeno još 1983. godine. Naša kompanija u ovaj projekat ulaže 5 miliona evra, od čega polovina novca ide na realizaciju prve faze“, kazao je izvršni direktor Nikola Rovčanin.
„Veoma mi je drago što sam u prilici da konstatujem da, u pogledu radova predviđenih za 2022. godinu, definitivno neće sve ostati samo na papiru, nego će se konkretizovati neki razvojni planovi. Toplifikacija je jedan od najvažnijih projekata za Pljevlja, a nadam se da ćemo, u dogledno vrijeme, završiti sav posao“, istakao je Boro Lučić.

nikola i lucic

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za 12 opština na sjeveru po milion eura

Po milion od ekonomskog državljanstva stigao je na račun 12 opština na sjeveru. Najveća među …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.