nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Potpuno je prirodno da glasamo za smjenu Vlade

Potpuno je prirodno da glasamo za smjenu Vlade

Ujedinjena Crna Gora će na sjednici Predsjedništva 18. avgusta donijeti odluku o tome kako će se dan kasnije izjasniti na sjednici Skupštine kada se bude odlučivalo o predlogu za razrješenje 43. Vlade, poručio je lider stranke Goran Danilović, u emisiji Intervju na TVCG. Poručuje, ipak, da je potpuno prirodno da UCG glasa za smjenu aktuelne Vlade. Danilović ističe i da je UCG spremna za vanredne izbore, koji bi kako smatra trebalo da budu 23. oktobra zajedno sa lokalnim.

Danilović: Promijenili su partnere za to postoji kazna Danilović: Promijenili su partnere za to postoji kazna

On kaže da je DPS predložio pad Vlade za koju UCG nije glasala.

“UCG danas kaže da je potpuno prirodno da glasaju za smjenu te Vlade, ali imam samo jedno pitanje za svoje kolege zašto ste vi još uvijek nemušti i uzdržani? Je li ovo bila naša Vlada, samo mi recite pada promijenim stav”, ističe Danilović.

Kaže i kako bi volio da vanredni parlamentarni izbori budu 23. oktobra zajedno sa lokalnim.

“Volio bih da to učinimo svi skupa”, ističe lider UCG i dodao da ne može neko ko je bio nekorektan prema UCG da očekuje korektnost zato što imaju još planova da urade.

“Zašto te planove nijesu sa nama htjeli da ostvare. Promijenili su partnere za to postoji kazna”, naveo je Danilović i dodao da je za izbore a do tada treba da radi parlament.

“Vlada ne treba da padne zbog onoga što je uradila, nego zbog onoga što nije uradila”, kazao je Danilović.

Na pitanje može li potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC uticati na odluku o glasanju o sudbini Vlade, Danilović pita da li je garancija potpisanog Temeljnog ugovora personalna.

“Ako je garancija jedan čovjek ili trenutni sastav Vlade onda neka me pišu u koju god hoće knjigu ne bilo takvog Ugovora”, naveo je Danilović.

Podsjetio je da je potpisivanju Temeljnog ugovora čestitao Dritanu Abazovići u patrijarhu Porfiriju.

Kaže i da DF na ponudu o resetovanju odnosa među većinom sa parlamentranih izbora nije dobio odgovor.

“Ali smo dobili možda prećutan odgovor da neće biti sastanka među onima koji su ovu priču počeli krajem avgusta 2020. godine. To meni govori da naš stav nije važan, ako je tako nemamo za čime da žalimo”, poručio je Danilović.

Izbori su, kako kaže, bili rješenje onog trenutka kada prethodna 42. Vlada izgubila većinu u Skupštinu.

“Tada smo mi saopštavali da treba da idemo na izbore”, naveo je Danilović i dodao kako se ne boji izbora.

“UCG je spremna 90% u ovom trenutku da izađe na izbore”, poručuje lider UCG i dodao kako ne prihvata tezu da izbori neće riješiti ništa.

“Ne prihvatam da izbori neće riješti ništa, hoće, posložiće se političke kocke vidjećemo kako su građani reagovali”, naveo je Danilović.

Podsjeća da je UCG predložila da se Skupštini skrati mandat.

“Ovu vrlo neugodnu poziciju i ovo prestrojavanje je omogućio parlament. Vlada samu sebe ne bira, nije kriva Vlada, kriv je parlament”, naveo je Danilović.

Izvor-rtcg portal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Temelj za bolja Pljevlja”: Rodna ravnopravnost u Pljevljima samo na papiru

Ovih dana smo svjedoci koliko je u našoj Opštini zanemarena rodna ravnopravnost i pravo žena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.