ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Povodom obilježavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja Sekretarijat za sport i mlade opštine Pljevlja pripremio je niz aktivnosti

Povodom obilježavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja Sekretarijat za sport i mlade opštine Pljevlja pripremio je niz aktivnosti

Povodom obilježavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja Sekretarijat za sport i mlade opštine Pljevlja pripremio je niz aktivnosti.
Aktivnosti se odnose na promociju mentalnog zdravlja kod mladih osoba koje pohađaju osnovnu i srednju školu.
Po riječima VD Sekretarke Milice Sekulić, ovogodišnji Dani mentalnog zdravlja započeti su sa raspisivanjem Konkursa za najbolji literarni rad na temu „Empatija, ti i ja“. Pravo učešća imaju mladi od 15 -19 godina odnosno učenici od 9-ih razreda i stariji. Najbolji autori biće nagrađeni vrijednim nagradama.
Takođe, 11.10. i 12.10. u saradnji sa Domom zdravlja i psihološkinjom Draganom Šljukić Kljajevic, održane su radionice na temu “ Mentalno zdravlje mladih“ u dvije seoske škole OŠ „Mihajlo Žugić“ i OŠ „Vladimir Rolović“ Šula.
Nastavak aktivnosti, planirane su i za 13.10. kada ce se održati radionica u saradnji sa PREeduco centrom iz Podgorice. Tema ove radionice su empatija i aktivno slusanje kod mladih.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.