četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Poziv vjernicima SPC na zajedničku molitvu 15. juna u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Poziv vjernicima SPC na zajedničku molitvu 15. juna u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Povodom Predloga zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori, koji prijeti oduzimanjem hramova i crkvenih dobara, iz Mitropolije crnogorsko- primorske i tri eparhije- Mileševske, Budimljansko nikšićke i Zahumsko –hercegovačke, pozivaju vjerujući blagočestivi narod na svetu arhijerejsku liturgiju, zajedničku molitvu i sabranje 15. juna u 9 sati, u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Uz molitvu, vjeru i ljubav trodnevnim postom od 12. do 14. juna vjernici Srpske pravoslavne crkve spremaju se za zajedničko pričešće u podgoričkom Hramu Hristovog Vaskrsenja.

-Potvrđujemo da smo jedan narod i jedna nerazdjeljiva Hristova i apostolska crkva. Molimo vas da se u što većem broju odazovemo na poziv naših molitvenika i duhovnih otaca koji nas pozvaše na blagoslov i molitveni sabor, navodi se u pozivu upućenom vjernicima SPC.

Radi lakšeg odlaska na crkveno- narodni sabor, Crkvena opština pljevaljska organizovala je prevoz sa polaskom u 5 sati, ispred crkve Svete Petke u Pljevljima. Za potrebe organizovanja putovanja zainteresovani mogu da se jave najkasnije do 13. juna a dodatne informacije mogu se dobiti u Hramu Sv. Petke.

crkveno narodni sabor u PG plakat

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.