nedelja , 21 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Pozorišna predstava “Muzej voštenih figura” na Velikoj sceni JU Centar za kulturu

Pozorišna predstava “Muzej voštenih figura” na Velikoj sceni JU Centar za kulturu

Autorski projekat poznatog pozorišnog alternativca Branka Kovačevića pod nazivom “Muzej voštenih figura” koji je nastao u produkciji KIC-a “Budo Tomović” i Pozorišne trupe “Preporodilište” biće izveden na Velikoj sceni JU Centar za kulturu Pljevlja, u subotu 16-og jula, sa početkom u 20h.

Preko sedam mora i sedam gora, stari prijatelji Alfredo i Robret, ljudi sa periferije bitisanja, traže i nalaze privremeni smještaj u napuštenom suturenu MUZEJA VOŠTENIH FIGURA u gradu tom i tom. Tokom detaljnog pospremanja prostora istovremeno nađu vrijedan predmet. Kome će od njih pripasti nađena stvar? Oni se za nju bore izvodeći znane i neznane oblike takmičenja pokazujući pri tom svijetle i tamne strane ljudske prirode.

Alfredo i Robert su se nastanili u DODEST-u na neodređeno vrijeme početkom aprila ove godine, a pljevaljskoj publici će ispričati svoju „istinitu“ priču, navedenu u sižeu, dana 16.07.2022.

Uloge u predstavi su povjerene Draženu Miliću i Ljubu Kaličaninu, a izbor muzike, scenografiju i kostime osmislila je trupa.
Predstava je posvećena istaknutim crnogorskim pozorišnim stvaraocima, DODEST-ovcima Slobodanu Milatoviću i Džoniju Hodžiću.

Ulaznice po cijeni od 1e, možete preuzeti na biletarnici JU Centar za kulturu, na dan predstave, u terminu od 12 do 20h.
Izvor-RTV Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Udes na Jaliji, vozilo završilo u bašti kafića

Oko 14:30h časova u naselju „Jalija“ došlo je do saobraćajnog udesa u kome su učestvovala …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.