nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / PRAVA CRNA GORA: JOŠ JEDNA SRAMNA ODLUKA ZVANIČNE CRNE GORE

PRAVA CRNA GORA: JOŠ JEDNA SRAMNA ODLUKA ZVANIČNE CRNE GORE

 

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje odluku crnogorskih vlasti da se delegaciji Ministarstva odbrane Srbije ne dozvoli ulazak u Crnu Goru u uniformama Vojske Srbije. Podsećanja radi, pomenuta delegacija Vojske Srbije predvođena ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom došla je u Crnu Goru, kako bi prisustvovali dvadesetogodišnjem pomenu ubijenom saveznom ministru odbrane Pavlu Bulatović u Rovcima kod Kolašina.

Iako su predstavnici delegacije iz Srbije uredno najavili svoj dolazak crnogorskim nadležnim organima, te dobili dozvolu da mogu ući u uniformama u našu zemlju, naknadno im je stigao dopis da ipak neće moći uniformisani preći crnogorsku granicu, jer se tome navodno protivi, ni manje ni više, nego Ministarstvo kulture. Ne možemo da se ne zapitamo kakve veze pomenuto ministarstvo ima sa vojnim i pitanjima spoljnje politike u Crnoj Gori. Dakle, u pitanju je klasična laž i podmetačina, na kakve smo odavno navikli, makar kada su u pitanju odnosi zvanične Crne Gore prema građanima Srbije.

Takođe, ne možemo a da se ne zapitamo da li je neko od crnogorskih zvaničnika prisustvovao pomenu Pavlu Bulatoviću, čovjeku koji je iz Crne Gore i koji je tu istu Crnu Goru predstavljao u Saveznoj Vladi. Naravno da nije niko, jer niko od njih nema toliko dostojanstva i časti da stane pored Pavlovog groba. On im i mrtav smeta, jer je bio Srbin iz Crne Gore, koji je odbio poslušnost Milu Đukanoviću i njegovom mafijaškim režimu.

Na samom kraju naglašavamo da je ovakav potez crnogorskih vlasti u najmanju ruku sraman, pogotovu ako znamo da su se srbijanska i crnogorska vojska vjekovima zajedno borile protiv zajedničkih neprijatelja. Kome u Crnoj gori smeta uniforma vojske koja nam je toliko puta kroz istoriju pomogla i opet bi.

Fotografija korisnika Marko Milačić - Prava Crna Gora

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

OIK Pljevlja: Neosnovan prigovor koalicije okupljene oko DPS

DPS sa svojim koalicionim partnerima BS, SD, i SDP-om podnijela je sinoć pola sata prije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.