subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Pred većinom tri opcije: tehnička, politička ili rekonstrukcija postojeće Vlade

Pred većinom tri opcije: tehnička, politička ili rekonstrukcija postojeće Vlade

Premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović trebalo bi narednih dana da predloži modele za rješavanje političke situacije u vezi sa izborom nove vlade ili rekonstrukcijom postojeće. Ta informacija potvrđena je Portalu RTCG. Do toga je došlo nakon razgovora mandatara za sastav Vlade i lidera Demosa Miodraga Lekića sa Abazovićem, nakon čega su se iskristalisala tri rješenja.

Miodrag Lekić  Miodrag Lekić (Foto: skupština.me)

Pred poslanicima će se naći tri opcije: izbor Tehničke vlade koja će imati zadatak da formira izbore, politička Vlada, a u igri je i rekonstrukcija postojeće.

Stav predstavnika parlamentarne većine o načinu razrješenja krize nije poznat zbog različitih percepcija partija većine.

Nakon što je izglasano nepovjerenje Vladi Dritana Abazovića u avgustu prošle godine, većina se složila da Lekić treba da sastavi novu vladu.

Međutim, predsjednik države Milo Đukanović odbio je da Lekiću da mandat, nakon čega je aktuelna većina krajem prošle godine usvojila izmjene Zakona o predsjedniku, omogućivši tako Lekiću da formira vladu.

Pregovori o formiranju Lekićeve vlade propali su odmah početkom ove godine, a prema izmjenama Zakona o predsjedniku ako se vlada ne formira do 16. marta, Skupština treba da se raspusti.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.