četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Predavanje dr Sabrine Hadžiosmanović „Svjesnost o epilepsiji“

Predavanje dr Sabrine Hadžiosmanović „Svjesnost o epilepsiji“

Sinoć je u sali Skupštine Opštine Pljevlja dr Sabrina Hadžiosmanović održala sjajno predavanje na temu „Svjesnost o epilepsiji“. Predjsednik Opštine dr Dario Vraneš pozdravio je prisutne i iskazao poseban interes za pružanje podrške organizovanju ovako značajnih događaja. Istakao je važnost razbijanja stigme i stvaranje uslova kroz pružanje podrške osobama sa epilepsijom za uključivanje u zajednicu.
Dr Dario Vraneš dao je svoj doprinos predavanju na ovu jako značajnu temu kao ljekar, sa savjetima i primjerima iz prakse ljekara.
Pojmovno određenje stanja, prepoznavanje i način pravilnog postupanja u slučaju da se nađemo u prisustvu osobe koja ima epileptični napad, neke su od najvažnijih segmenata koje je dr Sabrina predstavila zainteresovanoj publici.
Među prisutnima bili su predstavnici vrtića, osnovnih škola, članovi porodica osoba sa epilepsijom kao i zainteresovani građani, koji su bili u prilici da postave pitanja i traže savjete od doktorice za konkretne slučajeve, a predavanje su napustili sa velikim olakšanjem koje je usledilo nakon usvajanja važnih informacija.

Izvor NVU Zračak nade

Dr Sabrina Hadžiosmanović
predavanje o epilepsiji

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kvalitet vazduha u aprilu u Pljevljima značajno bolji u poređenju sa prethodnim mjesecima

U odnosu na praćene parametre kvaliteta vazduha tokom aprila, u Pljevljima je registrovan značajno bolji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.