sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / PREDAVANJE O REPRODUKTIVNOM ZDRAVLJU U GIMNAZIJI „TANASIJE PEJATOVIĆ“

PREDAVANJE O REPRODUKTIVNOM ZDRAVLJU U GIMNAZIJI „TANASIJE PEJATOVIĆ“

PREDAVANJE O REPRODUKTIVNOM ZDRAVLJU

Dr Nada Čolović, specijalista ginekologije i članica Savjeta roditelja, održala je u četvrtak, 6. aprila 2023. godine, predavanje na temu ,,Reproduktivno zdravlje“, u sklopu aktivnosti usmjerenih ka većem uključivanju roditelja u život škole.
Ova tematska cjelina pruža osnovna znanja o psihoseksualnom razvoju čovjeka, biološkom sazrijevanju, preduslovima za odgovorno polno ponašanje, mjerama prevencije, oboljenjima koja se prenose polnim putem, metodama zaštite od neželjene trudnoće i drugo.
Škola je mjesto gdje se može i gdje treba govoriti o ovoj temi i na taj način otkloniti zablude, brige, stid, odgovoriti na pitanja i razriješiti nedoumice.
Podstičući razgovor i ističući činjenice, može se uticati na ponašanje, odnosno izbjegavanje rizičnih oblika ponašanja. To je jedan od najvažnijih oblika edukacije.
Mladi na ovaj način usvajaju stavove o potrebi odgovornog ponašanja kao osnovnog preduslova reproduktivnog zdravlja.
Predavanje je inicirao i organizovao Tim za obezbjeđivanje i unapređivanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada, koji čine profesorice Sanja Golubović, Mirka Popadić, Tanja Dragašević i Adisa Malagić i pedagoškinja Ivana Vukašinović.

Izvor-facebook

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.