četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Predloženo da se mandat da Abazoviću, bio sam protiv

Predloženo da se mandat da Abazoviću, bio sam protiv

Lider Ujedinjene Crne Gore i predsjednički kandidat Goran Danilović kaže da je na jučerašnjem sastanku predloženo da mandatar Miodrag Lekić vrati mandat i da se mandat za sastav nove Vlade da Dritanu Abazoviću koji bi sve to morao da uradi za sedam dana. Ponovio je stav da UCG neće podržati rekonstrukciju Vlade.

Goran Danilović Goran Danilović (Foto: rtcg)

On navodi su se juče u Skupštini Crne Gore sastali predstavnici parlamentarne većine i da su razgovarali oko sat.

“Predloženo je da mandatar Lekić vrati mandat jer nema podršku 41 poslanika, što je on bio spreman da uradi i da se mandat za sastav nove Vlade da Dritanu Abazoviću koji bi sve to morao da uradi za sedam dana. Istina je da su to prihvatili svi predstavnici Stranaka, a da ja nijesam. Zašto!”, navodi Danilović.

Rekao je da je UCG dala pisanu podršku Lekiću, i glasali su u Skupštini za to, kao i da su spremni ako predloži kabinet u narednih sedam dana da “bez ucjenjivanja glasamo novu Vladu”.

“Javnost zna da nikada u poslednjih pet godina nijesmo imali komunikaciju, ali nam nije smetalo da ga podržimo za razliku od onih koji nisu dali potpise. Rekao sam da rekonstrukciju nećemo podržati jer smo tu izjavu dali davno, da iza toga stoje stranački organi i ja lično, da ja neću rekonstruisati Vladu koju smo oborili, jer je izabrao DPS i da ne možemo podržati da se mandat ponovo, i to u preostalih šest dana, da Dritanu Abazoviću”, navodi Danilović u izjavi za medije.

Podsjeća da „Crno na Bijelo“ 4. januara nije htjela da prihvati kadrove DF u Vladi, a da se, kako dodaje, prethodno ne vidi ko su kandidati i „ko će biti predsjednik Skupštine“.

DF je tada, podsjeća, Danilović, rekao na konferenciji za novinare da je „kraj ucjenama“ i da „idemo na izbore“!

“Pozdravio sam to i kazao da je u pitanju „najčasnije rješenje“. Od tada do juče je prošlo više od 60 dana i nismo se ni jednom sastali ili razgovarali. Prije ovog sastanka koji se dogodio juče, o stavu UCG sam obavijestio i Abazovića – prihvatio je i rekao „da razumije i da nije lako“. Prijatelji, dajem vam riječ da niko nije rekao ni jednu riječ prekora, izuzev konstatacije: „Dobro…Nije UCG jedina, idemo da tražimo 41. poslanika“. Danas nakon više od 24 sata su se sjetili da sam „izdajnik“, poručio je Danilović.

On kaže da bi međutim izdao sebe i slagao javno, najkrupnije ikad, da je pristao na taj dil.

“Ne! Uradio sam onako kako sam i govorio do sad! Ni jedno ime, pa ni Medojevićevo nije pominjano niti se i sekunda potrošila na toj temi. Meni je, međutim, bilo čudno da je Medojević glasao da bude u nekoj novoj „rekonstruisanoj“ Vladi na čijem je čelu Abazović za kojega je govorio do juče da je „uzeo 21 milion“ i da je na čelu mafije, te da bi Novović morao da ga uhapsi. Toliko o političkoj časti, o istini, o dostojanstvu, o borbi za pošteno društvo”, kaže Danilović i dodaje da su predstavnici parlamentarne većine sve to znali juče.

“Sve sam im rekao u lice, a danas hoće mene da povežu sa duvanskom mafijom? Taj koji tako govori obični je lažov i prevarant, jer sam ja uradio samo ono što govori Ujedinjena mjesecima.

Rekao sam da nećemo trgovati i nećemo. Nema rekonstruisane ili nove rekonstruisane vlade – ne makar sa nama, a ako imaju 41. poslanika neka je sa srećom”, ističe Danilović.

Ponavlja sav da ako Miodrag Lekić predloži kabinet u narednih šest dana glasaće za, jer je to obećao.

“Jasno mi je! Kampanja protiv moje kandidature se nastavlja. Samo naprijed, činite mi čast. Ipak, nije lijepo lagati i nalagivati na drugoga. Ja prezirem podjednako duvansku i svaku drugu mafiju, od Zemunske do Škaljarske i izborne”, zaključio je Danilović.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.