ponedeljak , 22 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Predsjednica SO Pljevlja: Vlada posvećena razvoju sjevera, ministar Martinović obećao značajnu podršku

Predsjednica SO Pljevlja: Vlada posvećena razvoju sjevera, ministar Martinović obećao značajnu podršku

Danas su u radnoj posjeti Pljevljima boravili ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, gospodin Vladimir Martinović, generalni direktor Direktorata za održivi razvoj i razvoj sjevera, gospodin Dalibor Jošović i izvršni direktor Eko fonda, gospodin Draško Boljević.

Sa predsjednicom Skupštine opštine Pljevlja, gospođom Tošić, obišli su radove na ekološkoj rekonstrukciji Termoelektrane Pljevlja, čijom će se realizacijom zadovoljiti kriterijumi EU Direktiva u dijelu dozvoljenih granica zagađujućih materija, ali i deponiju Maljevac, koja je uz podršku Svjetske banke jednim dijelom rekultivisana.

Predsjednica je sa ministrom i njegovim saradnicima obišla postrojenje za preradu vode „Pliješ” i tom prilikom razgovarali su sa v.d. izvršnog direktora DOO „Vodovod” Pljevlja i predsjednikom Upravnog odbora. Na inicijativu ministara Martinovića, Vlada je odobrila tri miliona eura za opštinu Pljevlja i projekte odvođenja otpadnih voda.

Radnu posjetu ministra Martinovića obilježila je i posjeta Zavičajnom muzeju u Pljevljima, kao i Centra za sport i rekreaciju Pljevlja.

Predsjednica SO Jovana Tošić i ministar Vladimir Martinović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.