nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Predsjednik opštine odlučuje o muralima

Predsjednik opštine odlučuje o muralima

Prema predloženoj odluci o obimu i dopuštenim radovima na spoljašnjim dijelovima stambenih zgrada odgovornost za iscrtane murale, bez potrebne dokumentacije, imaće upravnici zgrada. Novina je što će odobrenje ko će i kako crtati, pored gradskog arhitekte, davati i predsjednik opštine. Odlukom je predviđena i novčana kazna za upravnike zgrada u iznosu od 20 do 1.000 eura, dok će stambena zgrada biti kažnjena novčanim iznosom od 150 do 10 hiljada eura. Pomenuti dio odluke, prema tvrdnjama sekretara Sekretarijata za stambeno –komunalne poslove, saobraćaj i vode Zorana Čolovića izazvalo je pojedine upravnike zgrada i ulaza da i prije donošenja odluke podnesu ostavke.

-Kaznene odredbe već su izazvale brojno odustajanje upravnika zgrada od ove funkcije i sada niko neće da se prihvati te funkcije- kazao je Čolović prilikom javne rasprave o pemenutoj odluci.

On je pojasnio da Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode ima pravo da u slučaju da se ne izabere upravnik donese odluku o prinudnoj upravi. Prema njegovim riječima kazne su predviđene i za privatne agencije koje održavaju zgrade.

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.