subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / PREDSJEDNIK OPŠTINE PLJEVLJA DARIO VRANEŠ RAZGOVARAO SA AKADEMIKOM SLAVENKOM TERZIĆEM

PREDSJEDNIK OPŠTINE PLJEVLJA DARIO VRANEŠ RAZGOVARAO SA AKADEMIKOM SLAVENKOM TERZIĆEM

Predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš danas je razgovarao sa akademikom Srpske akademije nauka i umjetnosti, inostranim akademikom Ruske akademije i inostranim akademikom Akademije Republike Srpske, Slavenkom Terzićem.

Tokom razgovora predsjednik opštine Pljevlja je zahvalio akademiku Terziću na njegovom interesovanju za dešavanja u Pljevljima, kao i dosadašnjem trudu i radu na unapređenju kulturnog života u našem gradu.

Akademik Terzić je iskoristio priliku da čestita Vranešu izbor za predsjednika Opštine, kazavši da je spreman da i u narednom periodu pomogne u brojnim aktivnostima koje će biti od koristi za sve građane Pljevalja.

Tokom razgovora akcenat je stavljen na saradnju Opštine Pljevlja sa Pljevljacima u Republici Srbiji, kao i mogućnostima da se pojedini uspješni Pljevljaci angažuju na unapređenju života u Pljevljima. Vraneš je razmjenio mišljenja sa akademikom Terzićem i o mogućnostima da se u Pljevljima, uz saradnju sa institucijama kulture u regionu, održavaju određene kulturne manifestacije.

Podržana je ideja akademika Terzića da se u Pljevljima jednom godišnje održava naučni skup na određene istorijske teme. Posebno je naglašeno da su takvi naučni skupovi do 2014. godine omogućili da građani Pljevalja bolje upoznaju prošlost svog grada.

Izraženo je žaljenje što su prethodne lokalne vlasti učinile da se prekine sa održavanjem takvih naučnih skupova.

Vraneš se interesovao i o daljim aktivnostima na obnovi manastira Dovolja, gdje je akademik Terzić poslednjih godina uložio veliki trud, obezbjedivši značajne novčane donacije. Predsjednik opštine Pljevlja i akademik Terzić su postigli dogovor da se i u narednom periodu nastave razgovori i da se u pomenute projekte uključe i predstavnici pljevaljskih lokalnih ustanova.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.