petak , 12 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Predsjednik opštine prvorođenu bebu darivao novčanim iznosom i zlatnikom

Predsjednik opštine prvorođenu bebu darivao novčanim iznosom i zlatnikom

Prva rođena beba u 2024. godini u Crnoj Gori je Vuk Kljajević. Vuk je treće dijete njegovih roditelja, majke Danijele i oca Ilije Kljajevića. Kljajevići žive u pljevaljskom selu Đurđevića Tara i kako smo doznali od medicinskog osoblja porodilja je dovezena u porodilište u 21 sat i 30 minuta 31. decembra prošle godine, a porođaj se desio u drugom minuta iza ponoći.

-Ovo je veliki trijumf Pljevalja, jer ove godine imamo prvu rođenu bebu u našem gradu. Zaista ovo je veliko i prijatno iznenađenje, kazao je predsjednik pljevaljske opštine dr Dario Vraneš, koji je u toku noći posjetio porodilju i malog Vuka, darivajući novorođenče ispred lokalne uprave novčanim iznosom od 500 evra i zlatnikom na kome je izgraviran lik Svete Petke.

U pljevaljskom porodilištu tokom noći je vladalo veliko raspoloženje, jer su se prvi porođaji očekivali u kasnim satima 1. ili čak 2. januara.

Predsjednik pljevaljske opštine dr Dario Vraneš uveo je i novu praksu, da sa saradnicima, tokom novogodišnje noći, obilazi one službe koje rade, bez obzira što je praznik. Tako je sinoć posjetio Zavod za hitnu medicinsku pomoći, Interno i Hirurško odjeljenje pljevaljske bolnice, policajce u dežurnoj službi, kao i vatrogasce u Službi za zaštitu i spašavanje. Sa svima njima se zadržao u razgovoru, interesujući se za situaciju u gradu.

Ljekari Milanko Terzić i Adnan Hadžiosmanović, kao i drugo medicinsko osoblje, nisu krili zadovoljstvo predsjednikovom posjetom. Vraneš je obećao da će takva praksa biti i u slučaju drugih praznika.

Izvor-pvsvitanje

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Isključenja struje na manjem dijelu seoskog područja

Zbog planiranih radova na mreži, u petak 12. aprila, bez napajanja električnom energijom u Pljevljima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.