nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Predsjednik Opštine: Zahvalnost građanima Pljevalja, ostanimo odgovorni!

Predsjednik Opštine: Zahvalnost građanima Pljevalja, ostanimo odgovorni!

1511, besplatan broj na kojem će građani od sjutra moći da se informišu o pitanjima koja se tiču djelokruga rada lokalne samouprave

Saopštenje predsjednika opštine Pljevlja, Igora Golubovića

Poštovani građani Pljevalja,

Danas je održan redovan sastanak opštinskog tima za zaštitu i spašavanje na kome su bili prisutni svi članovi .Opštinski tim kontinuirano prati i sprovodi sve mjere i preporuke Nacionalnog kordinacionog tima za zarazne bolesti, a istovremeno prepoznaje specifične potrebe za njihovo sprovođenje na lokalnom nivou. Još jednom želim da naglasim da je ovo borba svih nas, za naše najmilije, odnosno naše familije i u toj borbi se ne prepoznaje nacionalna, vjerska ili bilo koja društvena pripadnost, pa i politička opredeljenost.

Dragi sugrađani, želim da vas uvjerim da svi mi kao odgovorni ljudi radeći javne poslove preduzimamo i na nacionalnom i na lokalnom nivou mjere i aktivnosti najbolje što znamo u najboljoj mjeri jer u krajnjoj mjeri radimo to radi nama najbližih.

Zato koristim ovu priliku da pohvalim jako veliki doprinos i vas koji ste ostali doma i tako dali svoj doprinos sprovođenju mjera i poštovanju preporuka vezanih za situaciju koju nameće pandemija virusa Covid 19. Zbog toga vas još jednom molim da i dalje budete odgovorni i shvatite ozbiljnost situacije sa kojom se sa manje uspjeha bore i mnogo bogatija i naprednija društva od našeg i pozivam one neodgovorne pojedince da se uzdrže i najmanjeg pokušaja unošenja panike, širenja dezinformacija radi jeftinih i kratkoročnih ciljeva i ličnih frustracija.

Zato je jedan od zaključaka današnje sjednice i poziv svim predstavnicima medija kao i onima koji svoje mišljenje saopštavaju putem društvenih mreža da dva puta razmisle prije iznošenja neke informacije ili bar je provjere sa druge strane nadležnih organa.

Na današnjem sastanku je analizirano sprovođenje mjera utvrđenih na prethodnim sastancima koji uključuju kontrolu zabrane upotrebe javnih površina za okupljanje, korišćenje stadiona i trim staze, dječijih igrališta i sportskih terena. Pohvaljeni su i naši sugrađani koji su pored vjerskih i drugih običaja sproveli obrede sahranjivanja u najužem porodičnom krugu.

Takođe je istaknuto da opština već raspolaže sa 3 objekta za potencijalni karantin sa preko 60 mjesta. Da posebno istaknem i pozitivan odgovor koji smo dobili od pljevaljskih hotelijera za ustupanje svojih objekata za potencijalne lokacije za karantin tako da nam je i tu na raspolaganju odmah stoji preko 30 soba i oko 90 ležajeva.

Sva komunalna preduzeća rade na održavanju javnih površina, dezinfekciji pristupnih puteva javnim objektima, bankama i prodavnicama kao i pružaju usluge grijanja, odnosno u punom kapacitetu ostvaruju javni interes.

Zato vas poštovani sugrađani molim da nastavite da pokazujete kao i dosad odgovoran građanski odnos kao korisnici usluga komunalnih preduzeća jer od ispunjavanje vaših obaveza zavisi njihov uspješan rad.

Zahvaljujem se i vrijednim sugrađankama koje obavljaju poslove geronto domaćica kao i brojnim volonterima koji su se javili Crvenom krstu koji će organizovati njihov rad. Posebno ističem i naše sugrađanke koje su se uključile na poziv lokalne uprave za izradu zaštitnih maski tako da su naše kolege zahvaljujući njima već dobile isporuku maski do momenta kad će stići nabavke od proizvođača.

Na samom kraju želim da vas obavjestim da je opština Pljevlja od sjutra obezbjedila besplatan broj 1511 koji će građanima biti dostupan svaki dan od 8-20 časova radi pružanja svih neophodnih informacija iz djelokruga rada lokalne uprave i lokalnih komunalnih preduzeća i javnih ustanova. Ovaj servis ne treba da shvate kao zamjenu za besplatan broj Instituta za javno zdravlje i nacionalnog kordinacionalnog tijela koji je otvoren za komunikaciju sa građanima u vezi sa korona virusom.

Poštovani građani, želim da u vaše ali u svoje ime pohvalim odgovoran i mukotrpan rad naših zdravstvenih radnika, prije svega epidemiologa doktorke Biljane Čarkilović i sanitarnog inspektora doktorke Olivere Miler ali i svih ostalih zdravstvenih radnika kao i pripadnika policije, komunalne policije, naše vojske, a posebno se zahvaljujem svima vama koji poštujete najvažniju preporuku koju svaki dan ponavljamo, a to je OSTANIMO DOMA!

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.