subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Predstavljanje knjige “Morfijum” u Domu kulture

Predstavljanje knjige “Morfijum” u Domu kulture

nemanja portal

U petak, 8. februara 2019. godine  u 19 časova, u Domu kulture biće održano predstavljanje knjige “Morfijum” autora Nemanje Dragaša.
Ovo je šesta knjiga refleksivne  poezije jednog od najnagrađivanijih mladih pjesnika Srbije.
Gost programa će biti pijanista Nikola Kašaš iz Zrenjanina koji će na klaviru pratiti Nemanjino govorenje poezije. Nemanja je inače poznat i kao vrhunski narator, a Pljevljaci su imali priliku da ga čuju i vide u naratorskoj ulozi u oktobru prošle godine prilikom gostovanja pozorišne predstave “Jami distrikt”.
Nemanja je rođen u Pljevljima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Školovanje je nastavio u Beogradu i diplomirao je Produkciju na Akademiji umjetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Dejane Prnjat. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada i bio je najmlađi član Udruženja književnika Srbije. Pjesme su mu objavljivane u svim značajnijim časopisima za poeziju.
Organizator večeri je Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja nastavljajući višegodišnju uspješnu saradnju sa mladim dramskim audio-vizuelnim umjetnikom i uspješnim pjesnikom.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DANAS SE TREBA UZDRŽATI OD ZLIH MISLI: Danas je praznik Vere, Nade, Ljubavi i njihove majke Sofije,važno je da URADITE OVU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, Ljubavi i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.