utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Predstavnici Opštine Pljevlja obišli Crveni krst

Predstavnici Opštine Pljevlja obišli Crveni krst

Mreža od oko 40 volontera pljevaljskog Crvenog krsta nesmetano funkcioniše i na usluzi je svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je zbog novonastale situacije – pojave i širenja koronavisura u Crnoj Gori, pomoć najpotrebnija. U to su se danas uvjerili i predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i predsjednik Skupštine opštine Pljevlja Dragiša Sokić, koji su obišli rukovodstvo i volontere Crvenog Krsta Pljevlja i prisustvovali isporuci prvih paketa pomoći u vidu namirnica koje ova organizacija isporučuje najugroženijim sugrađanima.

Predsjednik Opštine iskazao je zadovoljstvo i zahvalnost pljevaljskim volonterima i upravi Crvenog krsta na dobroj organizaciji aktivnosti u ovim nesvakidašnjim okolnostima.

„Uvjerili smo se da u magacinu ima dovoljno hrane, da sistem opskrbljivanja cjelokupne mreže Crvenog krsta u Crnoj Gori funkcioniše kako treba. Danas smo napravili dogovor da Opština Pljevlja obezbijedi nedostajuća finansijska sredstva ovoj organizaciji za nabavku hrane u konzervama, koja bi naknadno bila isporučena sugrađanima“, istakao je Golubović, i još jednom podsjetio građane na Info broj 1511 Call centra Opštine Pljevlja na koji građani mogu da se informišu o svim poslovima iz nadležnosti lokalne uprave i lokalnih preduzeća ćiji je osnivač Opština Pljevlja.

Direktor Crvenog Krsta Pljevlja Željko Minić kazao je da su preusmjerili organizaciju rada ka zbrinjavanju brojnih porodica i istakao da vjeruje da će u narednom periodu jače i bolje uspijevati da korisnike koji traže pomoć Crvenog krsta zaštite od opasnog koronavirusa.

Crveni-krst opština Pljevlja

 

 

 

 

 

 

 

 

„ Angažovan je veliki broj volontera, a roba iz Crvenog krsta Crne Gore pristiže. Imali smo naše zalihe i niko nije vraćen sa naših vrata u poslednjih 15 dana, a nadam se da ćemo uspjeti da zadovoljimo potrebe brojnog stanovništva. Važno je napomenuti da smo tokom jučerašnjeg dana imali preko 300 poziva od naših korisnika koji traže pomoć, najviše u vidu nabavke lijekova i hrane. Danas počinjemo sa raspodjelom namirnica i nadam se da ćemo nakon toga organizovati i raspodjele na seoskom području, gdje takođe ima dosta slučajeva koji se javljaju i traže pomoć“, istakao je Minić.

On je naglasio da pomoć pljevaljskom Crvenom krstu ne izostaje ni od lokalnih privrednika i da se nada da će donatora u narednom periodu biti još više.

„Pristiže pomoć i nadam se da će toga biti sve više. Imamo informaciju da je kompanija „Voli“ izvojio preko 1000 paketa, Crveni krst Crne Gore pakuje 3000 paketa, tako da ne bi trebao da bude problema“, kazao je on.

Minić je uputio apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim kućama i da će, ukoliko za to postoji potreba, gerontodomaćice Crvenog krsta koje su svakodnevno na terenu nabaviti sve potrebne namirnice i lijekove i donijeti im na kućnu adresu. On je naglasio i da se isporuka namirnica mora odvijati po prioritetima, pa je apelovao na sugrađane da budu razumni i solidarni.

 

izvor: pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.