ponedeljak , 4 decembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Prelomljena božićna česnica u Pljevljima: Zlatnik otišao u ruke mališana Igora Matovića

Prelomljena božićna česnica u Pljevljima: Zlatnik otišao u ruke mališana Igora Matovića

U crkvi Svete Petke Božićna česnica je lomljena prošle godine po prvi put. Zlatnik i srebrenjake i prošle godine je donirao Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“

Dječak Igor Matović pronašao je zlatnik u Božićnoj česnici u pljevaljskoj crkvi Svete Petke, dok su djevojčice Teodora Borović i Maša Mrdak pronašle srebrenjake. Prilikom lomljenja česnice crkva Svete Petke i crkvena porta bile su premale da prihvate sve zainteresovane pljevaljske mališane, kao i njihove roditelje. Učešće u lomljenju česnice uzelo je nekoliko stotina mališana, kao i drugih vjernika Srpske pravoslavne crkve.

– Centralni događaj ovoga dana odigrao se u crkvi Svete Petke. Hram i crkva bili su tjesni da prime svu djecu koja su došla da u radosti Božića prelomimo česnicu, kazao je protojerej –stavrofor i starješina crkve Svete Petke Darko Jović koji je posebnu zahvalnost uputio donatorima, Srpskom kulturnom centru „Patrijarh Varnava“ i Pekari „Klačar“.

image

Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“ donirao je zlatnik i dva srebrenjaka sa likom Svete Petke, dok je Pekara „Klačar“ donirala ovogodišnju česnicu.

U crkvi Svete Petke Božićna česnica je lomljena prošle godine po prvi put. Zlatnik i srebrenjake i prošle godine je donirao Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“.

Izvor-dan.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Osjetno zahlađenje, mraz na sjeveru

U Crnoj Gori danas će biti osjetno hladnije, ali bez padavina. Na sjeveru ujutru umjeren …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.