subota , 13 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Politika / Prenošenje upravljanja na „Čistoću“ obavljeno bez finansijske analize

Prenošenje upravljanja na „Čistoću“ obavljeno bez finansijske analize

Usled  partijskih i sopstvenih frustracija, izazvanih nemogućnošću da međusobno  odrede koji odbornik aktuelne vlasti je u kojoj struji, ko je i dalje  lojalan Đačiću, ko Vukoviću, ko Goluboviću, a ko aktuelnom predsjedniku OO, Milinkoviću, koji je toliko usamljen na toj funkciji kao Jovan Bez Zemlje, odbornički klub pljevaljskog DPS-a je  saopštio nekakvih par rečenica, u kojima smo posle dublje analize navedenog “teksta” prepoznali da se radi o napadu na pljevaljsku opoziciju
Vrhunac ironije  i političkog licemjerja je činjenica da pljevaljski DPS nekoga proziva za neprincipijelnost, a sami su, svojim poniznim i udvorničkim činjenjem ili nečinjenjem prema ovom lopovskom režimu, glavni krivci za ovu beznadežnu situaciju u Pljevljima.
Prozivaju nas za neprincipijelnost oni koji su, zahvaljujući svojim koperfildskim umijećima, kao skakavci pojeli ovu državu do korijena, u tolikoj mjeri i tako obimno da ni pripadnici Pink panter organizacije ne bi mogli ni pripravnički staž obaviti kod predstavnika poslednjeg oligarhijskog režima u Evropi.
To što nisu imali petlje da se direktno na sjednici suoče sa našim argumentima, već su odmah poslije zasijedanja pustili nekakav tekstić na ceduljici, govori o činjenici što ih je pomenuto “odučavanje” od politike, prava i ekonomije na plenumu toliko zaboljelo da nisu imali strpljeljenja ni noć da prespavaju, već su se odmah oglasili.

Kada vas predstavnici DPS-a prozivaju za političku neprincipijelnost, onda zaista morate da pomenete barem jedan mali dio njihovih razmimoilaženja između obećanja i ostvarivanja istih, pogotovo u ovom poslednjem periodu Đačićevog egzila, koji je iza sebe ostavio toliko lokalnih lidera DPS-a, da ih komotno ,umjesto opštinski odbor jedne partije, možemo nazvati pljevaljsko Namjesništvo vladajuće stranke.

Dakle, počevši sa Drugim blokom TE Pljevlja, čije je temelje postavio Đukanović, a snove o istom raspršio Marković, dalje sa Đačićevom toplanom i Golubovićevim odustajanjem od iste, od garantnih fondova kojih vidimo da nema do aerodroma, preko najave eventualnog spajanja lokalnih preduzeća pa do nekakvih egzibicija sa djelimičnim spajanjem Komunalnih usluga I Čistoće  bez  ikakvog reda, finansijskog iskaza, bez konkretnih benefita za radnike ovim aktom  i u krajnjem slučaju bez jasne analize  koja će korist biti za građane. Još samo niste plasirali ideju da se zasadi pamuk u Pljevljiama, mada kakav ste jaram stavili građanima na vrat, niste daleko od sprovođenja takve ili slične zamisli.
To što ste očekivali  da će zbog jednog usvojenog amandmana sa vaše strane, opozicija podržati tačku koja ima bar deset drugih nedoumica, dovoljno govori o vašoj umješnosti u politici. Ostaje nejasno, kad već mislite da ste “preveslani” i opet prevedeni kao žedni  preko vode, zašto to niste naveli kao razlog vaših frustracija, već se pozivate na nekakvu nedoslednost opozicije. Gospodo, kada biste se samo mjesec dana zamijenili sa nama, vidjeli biste  šta je pritisak i koja je količina doslednosti, hrabrosti i tvrdoglavosti potrebna da bi neko bio sudionik u crnogorskoj opoziciji.

Na kraju, gospodo, pošto našem predstavniku niste dali da obrazloži iz kojih razloga nismo podržali pomenutu tačku prenošenja prava nad upravljanjem Garažom i parkingom od Komunalnih usluga na DOO Čistoća, moramo to učiniti na ovaj način. Naučeni tridesetogodišnjim iskustvom parčanja I gašenja preduzeća sa vaše strane, nismo htjeli da budemo saučesnici u još jednom eventualnom zatvaranju preduzeća, jer nam vaše aktivnosti usmjerene prema DOO Komunalne usluge, mirišu na stečaj ili pak neki drugi oblik ostavljanja ljudi bez hljeba o na ulici. Mi u tome, gospodo, ne učestvujemo, čak I kada postoji samo sumnja u potencijalno gašenje nekog lokalnog preduzeća. To je vaš modus operandi, to radite vi, dok pljevaljska opozicija ili bar ovaj dio koji predstavlja Demokratska Crna Gora, neće u tome ni u primisli učestvovati.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 
KLUB ODBORNIKA DEMOKRATA U SO PLJEVLJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rovčanin DPS-u: Odbranili smo nastavak rada Termoelektrane Pljevlja jer nismo savili kičmu

Znamo da je jako teško da gledate kako smo za godinu dana u Pljevljima uradili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.